Επικαιρότητα

«Μάζευα γόπες από τον δρόμο»…  – Galaksias.com

Στην περίπτωση του Γιώργου Λαμπάτου κάπως “σώθηκε η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας”…

Πάλι συγκίνησε ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος και κατά τη γνώμη μου, κατά κάποιο τρόπο στην περίπτωσή του κάπως “σώθηκε η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας”… Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός, που με τη δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βγήκε από αυτήν την τραγική κατάσταση και άρχισε ξανά να χαμογελάει και να κάνει όνειρα, μίλησε ξανά. Αυτή τη φορά στο περιοδικό “Λοιπόν”. 
«Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στον δρόμο; Έπαιρνα τις γόπες και τις έβαζα στον φούρνο, όταν είχα ρεύμα, για να αποστειρωθούν από τα μικρόβια, μετά έβγαζα τον καπνό από μέσα και έστριβα νέα τσιγάρα για να μπορώ να καπνίσω. Πέρασα πολύ δύσκολα, δεν είχα ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάω. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου», είπε χαρακτηριστικά… 

«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω» 

«Αυτό που με κράτησε στη ζωή είναι η κιθάρα μου και το ότι γράφω μουσική, αλλιώς θα είχα φουντάρει. Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω, αν και είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου, αλλά κάποια στιγμή φτάνεις σε ένα σημείο που στερεύουν οι αντοχές σου, γιατί έβλεπα την αδικία και έβρισκα συνεχώς μπροστά μου τοίχο», ανέφερε ο Γιώργος Λαμπάτος. 
Κι όμως, με τη δύναμη της δημοσιογραφίας (της καλής δημοσιογραφίας ετούτη τη φορά), η ζωή του Γιώργου Λαμπάτου άλλαξε. Και μάλιστα, μόλις μέσα σε πέντε μέρες. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ζωή μου άλλαξε σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο άμεσο τρόπο λόγω δημοσιότητας. Κάθε μέρα και κάποιος άλλος φύλακας άγγελος εμφανίζεται στη ζωή μου. Τελικά η ανθρωπιά δε χάθηκε». Αυτά είναι τα λόγια του για την άμεση ανταπόκριση του κόσμου.

Το νέο του σπίτι 

Με δημοσίευμα της “Espresso” τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως η σύζυγος και ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού, Γιώργου Βασιλείου, αποφάσισαν να παραχωρήσουν στον Γιώργο Λαμπάτο μια γκαρσονιέρα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. Μέχρι πρόσφατα, ο άνεργος ηθοποιός ζούσε σε ένα υπόγειο 15 τ.μ. 
«Είναι αλήθεια, και νιώθω τόσο λίγος μπροστά σε αυτή τη μεγαλοψυχία όλων αυτών των ανθρώπων, που δεν ξέρω πώς θα τους ξεπληρώσω», δήλωσε ο Γιώργος Λαμπάτος. 
Αλήθεια, μπορεί κανείς να ξέρει τι μπορεί να κρύβει η ψυχή ενός ανθρώπου; Ποιος άραγε μπορούσε να φανταστεί πως θα πείναγε ένας άνθρωπος τόσο ταλαντούχος και τόσο γνωστός; Ένας άνθρωπος με αξιοπρεπή στάση και συμπεριφορά μέχρι σήμερα, στη σκηνή και στην τηλεόραση; Κι όμως… Γι’ αυτό ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε τον άλλο… Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει πίσω από “κλειστές πόρτες” τι μπορεί να συμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων… 

Χριστόφορος Π.  
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button