ΕνημέρωσηΠολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη από το TikTok για τα ενοίκια – Η «σκληρή αλήθεια» και τα 3 μέτρα της κυβέρνησης

Στα ενοίκια και την «εκτόξευση» στο κόστος στέγασης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα του δημοσίευση στο TikTok. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στους νέους, η εύρεση σπιτιού είναι άπιαστο όνειρο.

Στη νέα παρέμβασή του μέσω TikTok ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι 7 στους 10 Έλληνες κατοικούν σε δικό τους σπίτι, όμως, οι 3 στους 10 αναγκάζονται να νοικιάσουν και αυτοί αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει, λέγοντας ότι:

«Για πολλά χρόνια στη διάρκεια της κρίσης οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων ήταν παγωμένες. Ως αποτέλεσμα όμως, της οικονομικής ανάπτυξης είδαμε μια απότομη αύξηση στις αξίες των ακινήτων και μία πολύ απότομη αύξηση στα ενοίκια. Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, τα ενοίκια όμως έχουν αυξηθεί περισσότερο».

Παρακάτω ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως ότι «όσοι ενοικιάζουν, αναγκάζονται να δώσουν ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους στο ενοίκιο και αυτό είναι πρόβλημα. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί νέοι ηλικίας 30 – 35 ετών να μένουν ακόμη με τους γονείς τους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο πού οφείλεται η στεγαστική κρίση: «Η προσφορά», εξηγεί «είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση διότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια παλιάς κατασκευής, τα οποία παραμένουν κλειστά και δεν έχουν επισκευαστεί. Επιπλέον, άλλα σπίτια κατευθύνονται προς την βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή σε AirBNB ενώ μια άλλη αιτία είναι η Golden Visa», και πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα:

«Βοηθάμε ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα, όπως το ανακαινίζω – εξοικονομώ και ανακαινίζω – ενοικιάζω, αλλά και μέσα από ”γενναίες” φορολογικές δηλώσεις. Κτίρια και οικόπεδα που κάθονται μέσω του θεσμού κοινωνικής αντιπαροχής μπορούν να φτιαχτούν νέα σπίτια. Μέτρα και περιορισμoύς στο airbnb, ενώ αυξήθηκε και το κόστος της Golden Visa».

@kyriakosmitsotakis_

Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Επιπλέον, με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – τονίζει ο πρωθυπουργός – βοηθιούνται όσοι θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με την επιδότηση του στεγαστικού τους δανείου. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο επίδομα ενοικίου, που φτάνει έως τα 210 ευρώ, προσθέτοντας, παράλληλα, πως το επίδομα φοιτητικής στέγασης έχει αυξηθεί.

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι δεν λύνεται το πρόβλημα από τη μία στιγμή στην άλλη, καθώς πρόκειται για ζήτημα που έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις, ωστόσο, «σας διαβεβαιώνω ότι εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις».

To άρθρο Μήνυμα Μητσοτάκη από το TikTok για τα ενοίκια – Η «σκληρή αλήθεια» και τα 3 μέτρα της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button