Επικαιρότητα

Μίνι οδηγός από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τη νέα τουριστική σεζόν – Αύξηση 5% φέτος στους μισθούς

Για τις συμβάσεις, τις προσλήψεις-επαναπροσλήψεις και τα έγγραφα που απαιτούνται, αλλά και την αύξηση που αναλογεί φέτος στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων ενημερώνει το Σωματείο

Ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν που ξεκινάει σε λίγες μέρες το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του για τις συνθήκες εργασίας, τις συμβάσεις αλλά και τη διαδικασία που απαιτείται να γίνει για τις προσλήψεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικότερα σε κάθε τουριστική μονάδα.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης και ο γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Η τουριστική περίοδος τυπικά ανοίγει σε λίγες μέρες αλλά οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα ανοίξουν στα μέσα του Απρίλη.

Ο μεγαλύτερος όγκος προσλήψεων και επαναπροσλήψεων θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Μαΐου.

Ήδη τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες, είναι η περίοδος της συντήρησης και των καθαρισμών στα ξενοδοχεία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την άμεση πρόσληψή τους και εφόσον υπάρχουν φαινόμενα που δεν τους γίνεται πρόσληψη να το καταγγέλλουν στο Σωματείο μας και στις ελεγκτικές αρχές.

Επίσης όταν υπογράφουν τους όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας να προσέχουν τι υπογράφουν για ωράριο εργασίας-ειδικότητα –τόπο παροχής εργασίας-μισθό–(Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας).

Η σχέση απασχόλησης για τους εποχικούς εργαζόμενους είναι ορισμένου χρόνου – όταν την υπογράφει (2 αντίγραφα) το ένα το κρατάει ο εργαζόμενος και το άλλο ο εργοδότης.

Οι εργοδότες να κάνουν άμεσα τις προσλήψεις των εργαζομένων.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρούν σε επιτόπιους ελέγχους για τη διασφάλιση και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Νομού Ηρακλείου προβλέπει αυξήσεις 5% από 1/04/2024 επί των βασικών μισθών της προηγούμενης σύμβασης και έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button