Κόσμος

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του ακροδεξιού AFD για τα σχέδια απέλασης μεταναστών – Galaksias.com

Ογκώδεις διαδηλώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο (20/1) σε όλη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος AFD με αφορμή την αποκάλυψη ότι στελέχη του κόμματος συζήτησαν σε μυστική συνάντηση σχέδια μαζικών απελάσεων μεταναστών αλλά και Γερμανών πολιτών, οι οποίοι «δεν είναι ενταγμένοι στην κοινωνία όπως θα έπρεπε».

Το AFD κινείται πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις προκαλώντας προβληματισμό στις δημοκρατικές δυνάμεις της Γερμανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Πάνω από 250.000 Γερμανοί διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή (21/1) έξω από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο Βερολίνο, στο Μόναχο, την Φρανκφούρτη αλλά και σε πόλεις στην Ανατολική Γερμανία, που είναι προπύργια του AFD.

Οι διαδηλωτές καταφέρονται κατά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, κρατώντας πλακάτ τα οποία γράφουν το σύνθημα «Έξω οι ναζί».

AP Photo/Michael Probst

Σχέδιο απέλασης μεταναστών αλλά και Γερμανών

Ο διαδηλωτές εκφράζουν την οργή τους για τις πραγματικές προθέσεις του κόμματος και αυτό γιατί στις 10 Ιανουαρίου αποκαλύφθηκε ότι στελέχη του AFD είχαν συμμετάσχει σε μία μυστική συνάντηση στο Πότσνταμ, όπου συζητήθηκαν προτάσεις για τη μαζική απέλαση από τη χώρα.

AP Photo/Michael Probst

Οι απελάσεις δεν αφορουν μόνο τους μετανάστες – πάγια θέση του κόμματος, ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα, αλλά και Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι θεωρούν – με βάση τις δικές τους απόψεις – ότι δεν είναι ενταγμένοι στην κοινωνία «όπως θα έπρεπε».

Παρών στη συνάντηση του Πότσνταμ ήταν ο Αυστριακός ακροδεξιός Μάρτιν Σέλνερ, ο οποίος υποστηρίζει τη θεωρία συνωμοσίας ότι «οι μετανάστες έχουν στόχο να εκδιώξουν τους λευκούς Ευρωπαίους από την Ευρώπη».

Εκεί ήταν και δύο στελέχη της σκληρής δεξιάς πτέρυγας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU που ονομάζεται «Ένωση των Αξιών».

Μετά τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή τους, η «Ένωση των Αξιών» ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την CDU και θα ιδρύσει δική της παράταξη με σκοπό να κατέβει στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button