Κόσμος

Με μεγάλη διαφορά προηγείται το Φινλανδικό πλήρωμα με το YARIS Rally 1 Hybrid – Galaksias.com

Του Περικλή Χαλάτση

Σήμερα οι Φινλανδοί πρωταθλητές του WRC 2023, Kalle Rovanpera– Jonne Halttunen, άλλαξαν τακτική. Δεν κυνήγησαν τις νίκες στις ειδικές αλλά οδήγησαν προσεκτικά κρατώντας απλά καλούς χρόνους. Χθες (1η ημέρα του αγώνα) κέρδισαν και τις 6 Ε.Δ και «έχτισαν» μια διαφορά 56.9 δευτερολέπτων. Σήμερα εκμεταλλεύτηκαν τις ατυχίες των άλλων πληρωμάτων και αύξησαν τη διαφορά τους σε 2.08.9 από το δεύτερο πλήρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Elfyn Evans- Scott Martin

Κλατάρισμα είχαν και οι Gregoire Munster – Louis Louka

Στην 10η Ε.Δ έχασαν χρόνο από σκασμένο ελαστικό τόσο ο Katsuta όσο και ο Evans. Στην 12η Ε.Δ πρόβλημα είχε ο Neuville. Ο Lappi έσπασε το παρμπριζ ενώ στην τελευταία Ε.Δ της ημέρα ο Evans είχε πάλι κλατάρισμα και μέσα στην Ε.Δ έχασε ενάμιση λεπτό.

Οι πρωτοπόροι του αγώνα έβλεπαν τους εκπληκτικούς χρόνους που έκανε οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja αλλά αυτό δεν τους προβλημάτιζε αφού το πλήρωμα της Hyundai ήταν αρκετές θέσεις πίσω και με μεγάλη διαφορά. Την τελευταία Ειδική Διαδρομή κέρδισαν οι Ott Tanak- Martin Jarveoja, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο.

Αμίλητος ο T. Neuville. Ούτε σταμάτησε για δηλώσεις. Αυτό που τον ένδιέφερε ήταν να φθάσει στο servis

Στο τελείωμα της 13ης Ε.Δ, τελευταίας της ημέρας, ο Kalle Rovanpera δήλωσε ότι τελείωσε μια δύσκολη ημέρα. Και αύριο Κυριακή ακολουθεί μια ακόμη δύσκολη ημέρα. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε σωστά το χρόνο μας και να μην κάνουμε λάθη. Ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα και ο ρυθμός δεν ήταν αυτός που θα ήθελαν οι Φινλανδοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen προηγούνται στον αγώνα. Με διαφορά 2.08.9 ακολουθούν οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston και στην 3η θέση βρίσκεται το γαλλικό πλήρωμα Andrien Fourmoux- Alefandre Coria με Puma Rally 1 Hybrid που έχουν διαφορά από τους πρώτους 3.13.3.

Οι Elfyn Evans- Scott Martin μετά το δεύτερο κλατάρισμα στην τελευταία Ε.Δ ακολουθούν με διαφορά 5.35.6.

Oliver Solberg – Elliott Edmondson ( Skoda Fabia RS)

Τα δέκα πρώτα πληρώματα μετά το τέλος του 2ου σκέλους του αγώνα στην Αφρική

 

Αύριο τελευταία ημέρα θα γίνουν οι ακόλουθες διαδρομές

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button