ΑθλητικάΕνημέρωση

Με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας ο Παναθηναϊκός – Galaksias Portal News

Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 13-2, Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο (27/1, 20:15), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στην Basket League.

Μετά τη δεύτερη ήττα του από τον Παναθηναϊκό, στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, υποδεχόμενος τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από ήττα και στη Euroleague, και συγκεκριμένα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, μετρώντας πολλές απουσίες με πιο επιδραστικές αυτές των δύο σέντερ της, Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκτός δωδεκάδας κόντρα στους Μαδριλένους έμεινε και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Και δεν έφταναν τόσοι τραυματισμοί, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να νιώθει ενοχλήσεις στη μέση και να μην επιστρέφει στο παρκέ στο β΄ μέρος. Η ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, ήταν η πρώτη στην οποία υποχρεώθηκε σε εκτός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου από τις 10 Απριλίου 2019 και ενώ από τότε μετρούσε 30 συνεχόμενες νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος (68,26) δέχονται στα παιχνίδια τους στο ΣΕΦ 67,71 πόντους. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-8. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στις νίκες με την επικράτηση του επί του Λαυρίου στην παράταση, βάζοντας τέλος στο σερί των τριών ηττών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός, μετά τη ήττα του από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι και πριν τη νέα «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague, αγωνίζεται στην Πάτρα, κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα την Κυριακή (28/1, 20:15). Με τον Κώστα Σλούκα εκτός, ο Εργκίν Αταμάν, είδε έναν ακόμη γκαρντ να τραυματίζεται, αυτή τη φορά στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου. Συγκεκριμένα, ο Κέντρικ Ναν τραυματίστηκε στον δεξιό αγκώνα και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του.

Με +4 βαθμούς έναντι του Αμαρουσίου, το Περιστέρι είναι φαβορί στην έδρα του, στην μεταξύ τους αναμέτρηση, το Σάββατο (27/1, 19:00). Οι «κυανοκίτρινοι» (3οι, 9-6) προέρχονται από νίκη στην Πάτρα επί του Προμηθέα, με την οποία έφτασαν τις εννέα στα τελευταία 12 παιχνίδια τους και μετά το αρχικό 0-3. Το Περιστέρι μετράει επτά συνεχόμενες εντός έδρας επιτυχίες, μετά την ήττα της 2ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε ακόμη και με 19 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια του, «έχτισε» διαφορές 10-37 πόντων, ενώ δεν βρέθηκε πίσω με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων -με το Λαύριο και την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» (9οι, 5-10) μετά τη νίκη της 13ης αγωνιστικής επί του ΠΑΟΚ, έχασαν εντός από τον Προμηθέα και εκτός έδρας από την Καρδίτσα. Μακριά από την έδρα τους, πάντως εξακολουθούν να έχουν καλύτερο απολογισμό (3-4) από εκείνον που έχουν σε αυτήν (2-6). Το Μαρούσι είναι πολύ παραγωγικό σημειώνοντας 84,14 πόντους ως φιλοξενούμενο, αλλά στον αντίποδα δέχεται 86,71. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Αμαρουσίου αναμένεται να κάνει ο 32χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ Γκλεν Κόζι.

Ο τέταρτος του βαθμολογικού πίνακα, Προμηθέας ταξιδεύει στην Αθήνα, καθώς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει το Λαύριο, το Σάββατο (27/1, 18:00). Οι «μεταλλωρύχοι» (11οι, 4-11) προέρχονται από την ήττα στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην παράταση, που ήταν η τέταρτη συνεχόμενη και η 10η στα 11 τελευταία παιχνίδια τους αφού μπήκαν στο Πρωτάθλημα με 3-1. Το Λαύριο έχει ρεκόρ 3-4 στην έδρα του, εκεί όπου ανεβάζει κατά τέσσερις πόντους την επιθετική παραγωγικότητα του (78,42 έναντι των 74,87 που έχει εκτός έδρας). Η αχαϊκή ομάδα (4η, 9-6) προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι που ήταν η 4η στα έξι τελευταία παιχνίδια της στην Basket League και ενώ είχε δύο στις πρώτες εννιά αγωνιστικές. Μακριά από το γήπεδο του, ο Προμηθέας έχει ρεκόρ 3-4 παρότι κρατάει σε υψηλά επίπεδα της επιθετική παραγωγικότητα του (84,85) αλλά δεχόμενος 8,3 περισσότερους πόντους από εκείνους που δέχεται ως γηπεδούχος (86,57 εκτός, 78,25 εντός έδρας).

Με νέο προπονητή τον Ηλία Ζούρο, η ΑΕΚ φιλοδοξεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, το Σάββατο (27/1) απέναντι στην Καρδίτσα, στο κλειστό γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης». Η Ένωση (7η, 6-9) έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια της κατά σειρά από τον Ολυμπιακό εντός, τον Απόλλωνα εκτός και τον Άρη εντός. Μακριά από τα Άνω Λιόσια έχει περιοριστεί σε μία νίκη -στο Λαύριο- σε επτά αγώνες, έχοντας παθητικό 83,85 πόντων. Έχει ήδη φτάσει στον αριθμό των εκτός έδρας ηττών που έκανε στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος (5-6). H AEK δήλωσε τον Όστιν Χόλινς στο ελληνικό πρωτάθλημα βγάζοντας εκτός τον τραυματία Λάνγκστον Χολ. Η θεσσαλική ομάδα (10η, 5-10) προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, «τρέχοντας» όχι απλά το μεγαλύτερο, αλλά και το μοναδικό σερί της, στη διετή παρουσία της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στα έξι παιχνίδια της στο «Γ. Μπουρούσης» έχει απολογισμό 5-1, που υπολείπεται μόνο των ομάδων της πρώτης τετράδας. Σε αυτά σημείωσε 80,33 πόντους κατά μέσο όρο ενώ είχε παθητικό 75,33 πόντων.

Τέλος, την Κυριακή (28/1, 17:15), ο Άρης υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου, στο Αλεξάνδρειο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να συνεχίσει με νίκες, μετά το θετικό αποτέλεσμα επί της ΑΕΚ, Στο τζάμπολ με τους Ροδίτες θα πάρει θέση έχοντας ρεκόρ 8-7. Ο Κολοσσός προέρχεται από επιβλητική εντός έδρας νίκη (88-66) επί του Απόλλωνα και στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έχοντας ρεκόρ 6-9.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League έχει ως εξής:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Μπουρούσης 17:15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Συμεωνίδης-Τζιοπάνος-Τσιμπούρης (Τέγα)

Λαυρίου 18:00 Λαύριο-Προμηθέας Π. Πιτσίλκας-Τηγάνης-Χατζημπαλίδης (Ντίνος)

Παπανδρέου 19:00 Περιστέρι-Μαρούσι Τσαρούχα-Ζακεστίδης-Μπακάλης (Μωϋσιάδης)

ΣΕΦ 20:15 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Καρπάνος-Μαλαμάς-Λόρτος (Κουλούρης)

Κυριακή 28 Iανουαρίου

Αλεξάνδρειο 17:15 Άρης-Κολοσσός Ρ. Αγραφιώτης Ιωάν.-Θεονάς-Κωνσταντινίδου (Ελευθεριάδης Παντ.)

Απόλλωνα 20:15 Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός Μηλαπίδης-Σπυρόπουλος Σπ.-Μαρτινάκος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button