Επικαιρότητα

«Με Τραμπ ή όχι, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερός σύμμαχος του ΝΑΤΟ» – Galaksias.com

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το ποιος θα καταλήξει στον Λευκό Οίκο μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Sky News. Η κριτική από το εσωτερικό των ΗΠΑ ότι οι άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν ξοδεύουν αρκετά ήταν δίκαιη στο παρελθόν, αλλά «τα πράγματα έχουν αλλάξει πραγματικά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι ένα παράδειγμα «διατλαντικού επιμερισμού των βαρών», είπε, επισημαίνοντας ότι ενώ οι ΗΠΑ έχουν παράσχει βοήθεια 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όλοι οι άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν προσφέρει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα σχόλιά του ακολουθούν τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι «δεν θα προστατεύσει» τα έθνη που πιστεύει ότι δεν πληρώνουν αρκετά στη συμμαχία εάν γίνει πρόεδρος.
«Όχι, δεν θα σε προστάτευα. Στην πραγματικότητα, θα ενθαρρύνω τη Ρωσία να κάνει ό,τι διάολο θέλει. Πρέπει να πληρώσεις», είπε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Τραμπ, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει χώρος για λανθασμένους υπολογισμούς στη Μόσχα σχετικά με την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε όλους τους συμμάχους».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button