ΕνημέρωσηΟικονομία

Μικρή πτώση για τον Dow Jones – Σε θετικό έδαφος S&P και Nasdaq – Galaksias Portal News

Χαμηλές ταχύτητες στην Wall Street με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες (Dow Jones, S&P, Nasdaq) να εμφανίζουν μικρές αυξομειώσεις. Οι επενδυτές επιχείρησαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων, κάτι που συνέβη εξαιτίας των καλών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων, αλλά και από την πεποίθηση πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σύντομα θα ξεκινήσει τις μειώσεις των βασικών της επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στη Wall Street έκλεισε χαμηλότερα κατά 96,82 μονάδες ή 0,25% και έκλεισε στις 38.972,41 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υψηλότερα κατά 0,37% και διαμορφώθηκε στις 5.078,20 μονάδες. Σε θετικό έδαφος έκλεισε και ο Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 0,37% και έκλεισε στις 16.035,30 μονάδες.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, μέτρηση που θεωρείται κομβική αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed και εν γένει την πορεία της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή νέα κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας για την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ορισμένοι επενδυτές αναμένουν ότι ο ΟPEC θα επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής του «μαύρου χρυσού» και μετά από το πρώτο τρίμηνο με στόχο την σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Brent του Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 1,12 δολάρια ή 1,4% στα 83,65 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 1,7%, φθάνοντας στα 78,87 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button