ΑθλητικάΕνημέρωση

Ναν και Λεσόρ του έδωσαν τη νίκη στο ΟΑΚΑ αλλά όχι τη διαφορά – Galaksias Portal News

Μεγάλη νίκη στη «μάχη» της τετράδας στη Euroleague πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Η Φενέρμπαχτσε του έβαλε… δύσκολα, αλλά “λύγισε” με 74-63, για την 26η αγωνιστική στη Euroleague. Ναν και Λεσόρ οι κορυφαίοι των “πρασίνων”. Το “τριφύλλι” κάλυψε για λίγο τη διαφορά της ήττας που είχε γνωρίσει στην Πόλη (ήθελε +15), αλλά δεν το κράτησε, παρά την υπερπροσπάθεια στο φινάλε. Ο Μότλεϊ προσπάθησε να κάνει τη “ζημιά” από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Έβγαλε την.. αντίδραση που ήθελε, μετά από τις ήττες που είχε σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε και πάλι χωρίς τον Κώστα Σλούκα στη σύνθεσή του, αλλά έβγαλε.. πάθος μέσα στο ΟΑΚΑ και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στη Euroleague, επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 74-63.

Ναν και Λεσόρ ήταν οι παίκτες που όταν είχαν την μπάλα στα χέρια τους, ο Αταμάν ένιωθε… σιγουριά και αυτοί που ανέβασαν το ρεκόρ του “τριφυλλιού”στο 16-10, “ρίχνοντας” το ρεκόρ της ομάδας του Γιασικεβίτσιους στο 15-11.

Οι δυο ομάδες είχαν ένα άστοχο ξεκίνημα, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει μάλιστα 0/4 σε προσπάθεια για τρίποντο! Ο Παναθηναϊκός απέκτησε μικρό προβάδισμα, αλλά έκανε αρκετά λάθη, δέχθηκε διαδοχικούς πόντους από τον Νουάρ και βρέθηκε να “κυνηγάει” στο σκορ (5-8). Η ομάδα του Αταμάν έδειξε να είναι προβλέψιμη στη συνέχεια, στέλνοντας την μπάλα συνέχεια στον Λεσόρ. Η είσοδος του Βιλντόσα έδωσε… ενέργεια στο “τριφύλλι”, που μείωσε στους 6 πόντους, αλλά το τρίποντο του Μπιμπέροβιτς στη λήξη της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε το 13-21 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από την άμυνά του. Την ίδια στιγμή, ο Καλαϊτζάκης τον βοήθησε επιθετικά, με το “τριφύλλι” να μειώνει και να φτάνει τελικά στο 25-25 με το καλάθι του Ερνανγκόμεθ. Το ματς άρχισε να… γυρίζει, με την ομάδα του Αταμάν να παίρνει πόντους μέσα από τη ρακέτα και αποκτά το προβάδισμα, έχοντας όμως πρόβλημα στη δημιουργία. Ο Ναν πήρε… μπρος και βοήθησε το “τριφύλλι” να φτάσει στο 38-30 του πρώτου μέρους.

Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε βρήκαν επιθετικό ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο. Ναν και Λεσόρ ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους, ενώ οι Τούρκοι είχαν περισσότερους σκόρερ. Η διαφορά έμεινε για αρκετά λεπτά σταθερά κοντά στους δέκα πόντους, με το “τριφύλλι” να δείχνει πως ελέγχει το ματς. Η ομάδα του Αταμάν έφτασε τη διαφορά στους 15 πόντους, καλύπτοντας την… ήττα του ματς στην Πόλη, αλλά πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το 57-47.

Η Φενέρμπαχτσε τα έδωσε όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να εξασφαλίσει -αρχικά- τη διαφορά του πρώτου ματς, αλλά και για να φτάσει στη νίκη, με τον Μότλεϊ να την οδηγεί επιθετικά. Η διαφορά έπεσε στους 5 πόντους (61-56). Ο Ναν όμως ήταν αυτός που “τράβηξε” τον Παναθηναϊκό με προσωπικές προσπάθειες, με το ματς να οδηγείται στο φινάλε του. Οι “πράσινοι” είχαν την ψυχραιμία να φτάσουν στη νίκη και να δώσουν χαρά στους φίλους τους που γέμισαν και πάλι το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 6 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βιλντόσα 7 (1), Γκραντ 9 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Ναν 23 (10/22 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/3 βολές), Λεσόρ 13 (8 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 5 (1), Ερνανγκόμεθ 5 (8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 8.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μότλι 16 (5/7 δίποντα, 6/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Γουίλμπεκιν 10 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σανλί 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Παπαγιάννης, Χέις-Ντέιβις 4 (0/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μπιμπέροβιτς 12 (2), Νουά 4, Γκούντουριτς (0/2 σουτ), Ντόρσεϊ, Καλάθης 12 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Μαντάρ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button