Επικαιρότητα

“Να δώσουν εξηγήσεις για τα …περί ανατίναξης της γέφυρας της Κριμαίας”

Η κρατική Δούμα, στην επόμενη συνεδρίαση της που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εξετάσει το θέμα που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και έχει να κάνει με το ενδεχόμενο επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας. Είναι κάτι που διέρρευσε στον τύπο με τις πληροφορίες να επικαλούνται συζητήσεις από υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους.Τοποθέτηση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας Βάτσεσλαβ Βολόντιν ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Αφού επιστρέψουν οι βουλευτές από τις περιφέρειες, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 11 Μαρτίου, θα συζητήσουμε αυτό το θέμα σε συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας. Είναι επίσης σωστό να «αποστείλει αίτημα για έρευνα στην Bundestag. Το γεγονός της δημοσίευσης της συνομιλίας υποχρεώνει τη γερμανική ηγεσία να δώσει μια εξήγηση».

Ο Βολοντίν διευκρίνισε ότι το επίσημο Βερολίνο πρέπει να εξηγήσει «από ποια γερμανική απόφαση καθοδηγήθηκε το επιτελείο της Μπούντεσβερ κατά τη συζήτηση για τα χτυπήματα στη Ρωσία», εάν θα τιμωρηθούν και πώς, εάν οι νομοθέτες της Bundestag το γνωρίζουν και εάν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιλαμβάνεται ότι «αυτές οι ενέργειες θα απαιτήσουν από τη Ρωσία να πραγματοποιήσει αμοιβαία χτυπήματα».

Προηγουμένως, η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan είπε ότι, την ημέρα που ο Scholz ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ ούτε εμπλέκεται ούτε θα εμπλακεί στην ουκρανική σύγκρουση, υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματικοί συζήτησαν μια επιλογή επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον Simonyan, μια ηχογράφηση το αποδεικνύει.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button