ΑθλητικάΕνημέρωση

Να… περάσει ο επόμενος είπαν Σίτι και Ντε Μπρόινε! «Διπλό» και για Ρεάλ με γκολάρα και «κέρβερο» – Galaksias Portal News

Μετά από περίπου δυο μήνες διακοπής, το Champions League επέστρεψε με τη φάση των “16” της διοργάνωσης. Να περάσει ο επόμενος είπε η Μάντσεστερ Σίτι, νικώντας εκτός έδρας την Κοπεγχάγη με 3-1. Ζόρικη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης από την έδρα της Λειψίας (1-0).

Τα φαβορί “μίλησαν” και έκαναν δύο “διπλά” στο πρώτο ζευγάρι αγώνων της φάσης των “16” του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολα απ’ τη “Red Bull Arena” επικρατώντας της Λειψίας με 1-0 ενώ την ίδια στιγμή, η περσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι έφυγε με νίκη 3-1 απ’ την Κοπεγχάγη, απλοποιώντας τα πράγματα για την ρεβάνς της 6ης Μαρτίου στις έδρα της.

Η Ρεάλ πήγε με πάρα πολλές ελλείψεις και με “υπηρεσιακή” άμυνα (Τσοαμενί, Νάτσο), καθώς απουσίασαν οι τραυματίες Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Μπέλινγχαμ, συν τους μόνιμους απόντες Μιλιτάο και Κουρτουά. Η Λειψία την πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, είδε ένα γκολ της στο 2′ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σέσκο, όμως ο Λούνιν ήταν πολύ σταθερός κάτω απ’ τα δοκάρια του διατηρώντας το “μηδέν” στην άμυνα των Μαδριλένων.

Η επίθεση ήταν αυτή που… έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του Αντσελότι. Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ “χτύπησε” με ένα υπέροχο γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ.

Στο “Parken” η ανωτερότητα της Μάντσεστερ Σίτι, αμφισβητήθηκε για λίγα λεπτά, αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε με το τελικό 1-3. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ στη συνέχεια είχε τις ασίστ στα γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα και Φιλ Φόντεν.

Το πρόγραμμα της φάσης των “16” του Champions League:

Οι πρώτοι αγώνες
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

(48΄ Μπραχίμ Ντίαθ)

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

(34΄ Μάτσον – 10΄ Ντε Μπρόινε, 45΄+1΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 90΄+3΄ Φόντεν)

Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ 14/2

Ιντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης 20/2

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 20/2

Πόρτο – Αρσεναλ 21/2

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 21/2

Οι ρεβάνς

Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο 5/3

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν 5/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 6/3

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 6/3

Αρσεναλ – Πόρτο 12/3

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 12/3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ιντερ 13/3

Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν 13/3

Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

To άρθρο Champions League: Να… περάσει ο επόμενος είπαν Σίτι και Ντε Μπρόινε! «Διπλό» και για Ρεάλ με γκολάρα και «κέρβερο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button