Επικαιρότητα

Ξανά στο εδώλιο για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών ο ορθοπαιδικός τεχνικός – Galaksias.com

Μνήμες από την υπόθεση με αρνητικό «πρωταγωνιστή» έναν Κρητικό ορθοπαιδικό τεχνικό που φέρεται να εμπλέκεται σε περιπτώσεις αποπλάνησης-ασέλγειας ανήλικων κοριτσιών, που τελέστηκαν πριν από αρκετά χρόνια, «ξύπνησαν» την Τετάρτη 13/3 στα δικαστήρια Ηρακλείου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να εκδικαστούν δύο υποθέσεις με κατηγορούμενο τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος βρίσκεται εκτός φυλακής.

Εντούτοις, η πρώτη από αυτές θα εκδικαστεί τελικά στις 19 του ερχόμενου Απριλίου, ενώ η δεύτερη αναβλήθηκε αορίστως (δηλαδή θα οριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα). 

Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση αφορά σε ένα κορίτσι το οποίο φέρεται να είχε πέσει θύμα αποπλάνησης τον Ιούλιο του 2015 μέσα στον επαγγελματικό χώρο του ορθοπαιδικού τεχνικού.

Για την υπόθεση αυτή, ο άνδρας καταδικάστηκε πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών. Η δίκη διεξήχθη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου στη Νεάπολη.

Η έτερη υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη 13/3 στο Εφετείο σχετιζόταν με δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών: Στη μια περίπτωση η «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» έλαβε χώρα το διάστημα από το φθινόπωρο του 2008 έως το καλοκαίρι του 2009. 

Παθούσα ήταν μια ανήλικη, η οποία τότε είχε μόλις συμπληρώσει τα 14 έτη, ενώ η άλλη ανήλικη που φέρεται να έπεσε θύμα του άνδρα (μεταξύ του 2010 και του 2012), είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Για τη δεύτερη υπόθεση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κηρύξει ένοχο τον ορθοπαιδικό τεχνικό επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Η δεύτερη υπόθεση αναβλήθηκε «αορίστως», ενώ η δίκη για την υπόθεση που εκδικάστηκε πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2020, θα ξεκινήσει ουσιαστικά στις 19 Απριλίου του 2024, οπότε και θα συνεχιστεί -από διακοπή- η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος αρνείται σθεναρά όλες τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί και επισημαίνει ότι είναι αθώος.

Το καλοκαίρι του 2022, στην απολογία του, κατά την εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης από το ΜΟΔ Ηρακλείου, ο ορθοπαιδικός τεχνικός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Εξάλλου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε τότε ότι είναι θύμα σκευωρίας λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button