Επικαιρότητα

Οδική ασφάλεια για τους εφήβους της Ευρώπης – Galaksias.com

Οι διευρωπαϊκές συνεργασίες στον εκπαιδευτικό τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης φροντίζει να συμμετέχει ανελλιπώς σε αυτές

Στο πλαίσιο αυτό κατέγραψε συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή σύμπραξη συνεργασίας Erasmus+ (ΚΑ220), η οποία ασχολείται με ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Πρόκειται για το έργο “SAFETeen – Ανάπτυξη δεξιοτήτων αντίληψης κινδύνου και λήψης ασφαλούς απόφασης στους έφηβους σε ζητήματα οδικής ασφάλειας”. 

Το έργο έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων για την υιοθέτηση ασφαλών συμπεριφορών στον δρόμο. Ειδικότερα προσβλέπει στην ανάπτυξη της δεξιότητας λήψης αποφάσεων και αντίληψης της αίσθησης κινδύνου στους εφήβους κατά τις μετακινήσεις τους. Απώτερος στόχος είναι η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. 

Το ευρωπαϊκό έργο, διάρκειας τριών χρόνων, θα υλοποιήσει μια σύμπραξη οργανισμών από πέντε διαφορετικές χώρες: Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τρεις εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς κι ερευνητικούς φορείς της Κρήτης. 

Συντονιστής είναι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Επιστημών Υγείας), ενώ με την ιδιότητα των εταίρων συμμετέχουν το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης. 

Στην πρώτη και ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση που έλαβε χώρα στην έδρα του ΙΤΕ, η ΠΔΕ Κρήτης εκπροσωπήθηκε από την υπ. Προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης κ. Αρετή Βουράκη και τον προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικών της ΠΔΕ Κρήτης κ. Εμμανουήλ Σταυρακάκη. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button