Επικαιρότητα

Οι αναφορές σε μισθούς, ακρίβεια και Πανεπιστήμια – Galaksias.com

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της ΝΔ

Ομιλία στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη που διεξάγεται απόψε (11/3) στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» πραγματοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της ΝΔ.

«Στην Θεσσαλονίκη χτυπά ο παλμός της παράταξής μας», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Γιατί κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, όπως είπε. Μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Όχι υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών
Για την ακρίβεια μεταξύ άλλων είπε: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμό θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: «Δίνουμε την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να σπουδάζουν χωρίς να ξενιτεύονται» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατάληψη θα κάνουν στα πανεπιστήμια οι ιδέες αντί για τα ρόπαλα.

Νωρίτερα, ως ομιλητές συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button