Επικαιρότητα

«Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές για τους αγρότες» (vid) – Galaksias.com

«Είμαστε κυβέρνηση ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα, ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν είναι εξάλλου ελληνικό πρόβλημα αλλά σε όλη Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η απόκτηση των F-35 και η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια βρέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είμαστε κυβέρνηση ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν είναι εξάλλου ελληνικό πρόβλημα αλλά σε όλη Ευρώπη. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων» σημείωσε. Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι παρά τα προβλήματα, οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων σημειώνουν ρεκόρ κάθε χρόνο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην απόκτηση των F-35 από τις ΗΠΑ και στην σχετική επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. «Έλαβα επιστολή από τον κύριο Μπλίνκεν, με την οποία η Ελλάδα εντάσσεται επίσημα στο πρόγραμμα των F35, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και μια σημαντική δωρεάν βοήθεια από τις ΗΠΑ. Είναι η επισφράγιση των εξαιρετικών σχέσεων των δυο χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο όπως είπε ξεδιπλώνεται. «Κινούμαστε σε πολλά παράλληλα επίπεδα. Τη συζήτηση έχει μονοπωλήσει το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο αλλά μας απασχολούν και άλλα ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση στην Γ’ εκπαίδευση που προκαλεί αντιδράσεις κι έχει οδηγήσει σε αναταραχή στο χώρο των Πανεπιστημίων», είπε.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε, ωστόσο, ότι «σκοπός δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαιδεύση αλλά να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο όπως έχουμε κάνει συστηματικά».Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα. Κάθε φορά που θα εχογμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα», επεσήμανε.

Σακελλαροπούλου: «Οι κινητοποιήσεις είναι μέσο ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη»
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μην χάνουν την εξεταστική τους.

Για τους αγρότες, η πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μέσο, ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη. «Στο θέμα του πρωτογενούς τομέα είναι σπουδαίο να υπάρχει διάλογος γιατί έτσι εξασφαλίζουμε και την κοινωνική συνοχή».

Αναφορικά με τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, η κυρία Σακελλαρόπουλου σημείωσε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, για τα μεταρρυθμιστικά νομοθετήματα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κοινωνία δείχνει τον τρόπο και οι νομοθέτες εξελίσσονται.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button