ΑθλητικάΕνημέρωση

Οργή Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα – «Ευτελίζουν το μνημείο»

Επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο το απόγευμα του Σαββάτου (17/02), προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για επίδειξη μόδας της εταιρείας ρούχων Erdem, του Erdem Moralioglu, τουρκοβρετανικής καταγωγής, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου. Ερωτήματα εγείρει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δώσει άδεια ώστε να διεξαχθεί επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα, την ώρα, μάλιστα που έχει ενταθεί η συζήτηση για την επιστροφή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηθοποιός Nicola Coughlan φωτογραφίζεται μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα κατά την επίδειξη μόδας

 

Λίνα Μενδώνη: «Ευτελίζουν το μνημείο και τις οικουμενικές του αξίες»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η υπουργός Πολιτισμού προέβη σε δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει» προσθέτει η κ. Μενδώνη ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται».

«Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως» καταλήγει στη δήλωσή της η υπουργός.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button