Επικαιρότητα

Οριστικά χωρίς γεν. 2004 το πρωτάθλημα Κ19 της Super League 2 – Galaksias.com

Οι ομάδες της Super League 2 έκαναν με άλλους παίκτες προετοιμασία και με άλλους θα κατέβουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Κ19, που ήταν να ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο και μετά από συνεχείς αναβολές, η σέντρα πάει τώρα για 18-19 Φεβρουαρίου.

Το ζήτημα που προέκυψε με τα ηλικιακά όρια είχε ως αποτέλεσμα η ΕΠΟ να απορρίψει την αρχική προκήρυξη και η νέα προκήρυξη να προβλέπει τελείως διαφορετικά πράγματα. Έτσι «κόβονται» εντελώς οι γεν. 2004 με την προηγούμενη προκήρυξη να προβλέπει τη συμμετοχή μέχρι οκτώ παικτών σε αυτή την ηλικία.

Αυτό αποτελεί μάλιστα τεράστιο πλήγμα για τον Γιούχτα που χάνει οκτώ παίκτες γεν. 2004 που έκαναν προετοιμασία για τρεις περίπου μήνες με τον Λεωνίδα Τιτομιχελάκη και τώρα ψάχνουν άλλες ομάδες να αγωνιστούν. Ουδείς από όσους πήραν την απόφαση να αλλάξουν το ηλικιακό όριο λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σκέφτεται αυτά τα παιδιά που μένουν στον αέρα!

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Κ19 της SL2 έχουν ΜΟΝΟ παίκτες γεννηθέντες την 1η Ιανουαρίου 2005 και αργότερα, ενώ στο συγκεκριμένο ηλικιακό όριο επιτρέπονται μέχρι πέντε επαγγελματίες. Το παράδοξο είναι ότι δεν θα παίξει κανείς γεννηθείς το 2004, σε αντίθεση με τη Κ19 Super League 1, όπου επιτρέπονται μέχρι τρεις.

Επίσης κάθε ομάδες μπορεί να έχει μέχρι δύο αλλοδαπούς στην ενδεκάδα της. Αφορά παίκτες, κοινοτικούς ή μη, που να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας. Οι σύλλογοι μπορούν να δηλώσουν μέχρι τέσσερις, αλλά μόνο δύο από αυτούς έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται την ίδια στιγμή.

Αναφορικά με τον Γιούχτα, οι άνθρωποι της ομάδας τρέχουν για να ξαναφτιάξουν ουσιαστικά την ομάδα από την αρχή, με τον χρόνο να πιέζει αφού την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button