Επικαιρότητα

Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (pics) – Galaksias.com

H άφιξη της Φλόγας στον Άγιο Νικόλαο έγινε στις 10:50 π.μ. στην οδό Ν. Πλαστήρα & Θερμοπυλών

Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με προορισμό για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, περνώντας σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. 

Η άφιξη της Φλόγας έγινε, όπως γράφει το ertnews.gr, στις 10:50 π.μ. στην οδό Ν. Πλαστήρα & Θερμοπυλών, όπου παρέλαβε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Σπύρος Δαβράδος.

Στις 10 :55 π.μ. έγινε η παραλαβή της από τη δεύτερη λαμπαδηδρόμο Παρασκευή Πλεξίδα, ενώ στις 11:00 π.μ. αφίχθη στον χώρο της Λίμνης, όπου και πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό δρώμενο από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της κ. Αικατερίνης Τσουμάνα.

Ακολούθησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο βωμό, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Μικτή Χορωδία, ομιλίες από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη και τους εκπρόσωπους της γαλλικής και της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό δρώμενο εμπνευσμένο από τη Μινωική Κρήτη το σύλλογο «Ο Μίτος της Αριάδνης» – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και την Ακαδημία Χορού «Κάλιας Dance”, την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτισμού κ. Ελένη Βλάσση.

Η Φλόγα αναχώρησε από τον Άγιο Νικόλαο από τον τρίτο λαμπαδηδρόμο Δημήτρη Αλτσιάδη μέσω των οδών Κ. Παλαιολόγου και Νίκωνος, όπου την παρέλαβε ο τέταρτος λαμπαδηρόμος Φάνης Σηφάκης (11:35), ο οποίος και την οδήγησε στην έξοδο της πόλης.

Τους λαμπαδηδρόμους συνοδεύουν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων από τους Δήμους του Νομού Λασιθίου.

Η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία μεγαλοπρεπή Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Φωτ. ertnews.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button