Κόσμος

Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη – Galaksias.com

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων δημάρχων της Σμύρνης, δηλώνοντας πως «ο αγώνας» της γείτονος χώρας «δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού, ρίχνοντας τον στην θάλασσα πριν 100 χρόνια».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως στον Μαρμαρά και το Αιγαίο «φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξης τους», όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται λίγες μόλις ώρες, μετά την επιστολή που απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα, με την οποία «ξεκλειδώνει» την απόκτηση 40 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35, την ώρα που η Τουρκία «κάνει αγώνα δρόμου» για να υπερβεί όσες προϋποθέσεις έχουν τεθεί για την απόκτηση των δικών της πολυπόθητων F-16.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις σαν και αυτή, δημιουργούν «αναχώματα» σε όποιες διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων, έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button