Επικαιρότητα

«Ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει από την Ταϊβάν!» – Galaksias.com

«Από την Ταϊβάν θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος», αναφέρει σε δημοσίευμα της η Βρετανική εφημερίδα «Express»! Και αυτό, όπως εξηγεί, λόγω της επιθυμίας των μεγάλων δυνάμεων να πάρουν τον έλεγχο στα στενά και τις εμπορικές οδούς. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η οικονομική ισχύς των ΗΠΑ και η ζήτηση για το δολάριο στον κόσμο στηρίζονται στο γεγονός ότι το αμερικανικό ναυτικό ελέγχει τα στενά σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα, ακολουθούμενη από πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά των Χούτι, ξέσπασε ακριβώς επειδή η Δύση έχασε τον έλεγχο στο πιο σημαντικό στενό του Μπαμπ ελ Μάντεμπ. Παρόμοια κατάσταση μπορεί να συμβεί και στην Ταϊβάν, προβλέπει η «Express». Εάν σπάσει η κυριαρχία των ΗΠΑ στο νησί, το αμερικανικό ναυτικό θα χάσει τον έλεγχο των στενών σε αυτήν την περιοχή και το σύστημα συμμαχιών που έχει δημιουργήσει η Ουάσιγκτον θα καταρρεύσει. Σύμφωνα με το άρθρο, η Δύση θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

Υπενθυμίζουμε ότι η κλιμάκωση στο θέμα της Ταϊβάν σημειώθηκε μετά την επίσκεψη της Nancy Pelosi στο νησί αυτό τον Αύγουστο του 2022. Η Κίνα, η οποία θεωρεί το νησί αναπόσπαστο μέρος της επικράτειάς της, καταδίκασε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον αυτονομισμό της Ταϊβάν και πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις. Στα μέσα Νοεμβρίου 2023, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζό Μπάιντεν ότι η Ταϊβάν είναι μια «κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί» όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button