ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Κασσελάκης ζητά εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου – Galaksias Portal News

Δείτε live την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο συνέδριο, πριν από την απόφαση των συνέδρων για το αν θα γίνουν εκλογές προέδρου. 

Η απόφαση αν θα ξαναστηθούν κάλπες, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη να διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ληφθεί τις επόμενες ώρες. 

Η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι θα αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίου, οποία και αν είναι αυτή, καθώς όπως επεσήμανε οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του βρίσκεται σε πιο περίπλοκη θέση, καθώς ο ίδιος έχει ζητήσει προσφύγει στις κάλπες. Εάν οι σύνεδροι δεν κάνουν αποδεκτή την εισήγηση του θα είναι σαν να τον αμφισβητούν, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να μην αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίου, καθώς θα φανεί ότι δεν σέβεται τα στελέχη του κόμματος του.

“Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα”, είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Και συνέχισε: “Θα σεβαστώ ό, τι αποφασίσετε, αλλά εγώ την αλήθεια μου θα την πω”, τονίζοντας ότι “δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες… Λέτε “πάλι θα πάμε σε εκλογές;”. Έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία. Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο. Για να δούμε όμως τι ζητούν αυτοί που θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο. Δηλαδή πάμε για τις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα Πάσχα και μετά η προεκλογική περίοδος Ευρωεκλογών… Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι! 

Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία των ευρωεκλογών. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές;”.

“Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη μάχη την Ευρωεκλογών και άμεσες καταστατικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα”, ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

 

Δείτε live 

To άρθρο Ο Κασσελάκης ζητά εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button