ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» πολιτικά κίνητρα πίσω από την έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη

Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στο θέμα της έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την εταιρεία του στην Αμερική, λέγοντας “στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε”.

“Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε, μάλιστα, ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στο οποίο αναφέρει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη «έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο, όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες».

Και η «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Για την ουσία της υπόθεσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι θέμα πόθεν έσχες δεν υπάρχει για τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού μέχρι τώρα ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό. Η πρώτη φορά που θα κάνει θα αφορά στο 2023.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει για την εταιρεία του λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη υποχρεούνται να μην έχουν εταιρείες.

Πρόκειται για μία εταιρεία νόμιμη η οποία φορολογείται στο Μαϊάμι με 50%. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια off shore ή εξωχώρια εταιρεία.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι πίσω από τον έλεγχο της εταιρείας του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκονται πολιτικά κίνητρα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εισαγγελική δίωξη της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία σχετίζεται με την διαρροή των email των αποδήμων και ο δεύτερος με το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακάμπτει και να πλασάρεται ξανά στην δεύτερη θέση.

Εν τω μεταξύ και με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε σούπερ μάρκετ προκειμένου να διαπιστώσει εάν αποδίδουν τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι:

“Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που επί 5 χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια και τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των πολιτών, πήγε στο σουπερμάρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές. Πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136% ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας μάλιστα ότι μόνο την τελευταία τριετία με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ελαιόλαδο αυξήθηκε 136% , η ζάχαρη 57% , το αρνί 54% , τα λαχανικά 49%, το πετρέλαιο θέρμανσης 47%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ρεύμα το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 36%, το ψωμί και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%”.

Έλεγαν ακόμα ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να αναφερθεί και στο πιο βασικό προϊόν, το βρεφικό γάλα. Αυτοθαυμάστηκε που πέτυχε να μειωθεί η τιμή του από 15-20% όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αποδείξει πρόσφατα ότι πουλιέται έως και 213% ακριβότερο από την χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν ακόμα στους έμμεσους φόρους -στον ΦΠΑ- που έχει βάλει η κυβέρνηση λέγοντας: “Ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με τον υπουργό αισχροκέρδειας, κ. Σκρέκα, στο σούπερ μάρκετ στα κλεφτά. Πήγε πρωί – πρωί πριν γεμίσουν με κόσμο και μίλησε για μείωση φορολογίας όταν αυτό που τσακίζει τα νοικοκυριά είναι οι έμμεσοι φόροι. Επί των ημερών της κυβέρνησής του οι έμμεσοι φόροι έσπασαν το φράγμα του 60%. Όταν πριν από 10 χρόνια ήταν στο 54%. Όσο για τα έσοδα από το ΦΠΑ ανήλθαν σε 23.385 εκατ. ευρώ. Επτά δισεκατομμύρια περισσότερα και σε σύγκριση με το 2021, τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία «αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή».

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» πολιτικά κίνητρα πίσω από την έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button