Επικαιρότητα

Πάσχα στο Ν. Πήλιο χωρίς παρακάμψεις – Μεγάλη ανάσα για εκδρομείς και ντόπιους

Στην κυκλοφορία η γέφυρα Μπελεγρίνο τις επόμενες 10 ημέρες, εκτιμά η περιφέρεια Θεσσαλίας

Νωρίτερα θα έρθει φέτος η Ανάσταση για τους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου, αλλά και εκδρομείς που έχουν προγραμματίσει να κάνουν Πάσχα στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας, η αποκατάσταση της γέφυρας Μπελεγρίνο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και θα δοθεί στην κυκλοφορία, διασφαλίζοντας μάλιστα τη διέλευση οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

Αυτό σημαίνει ότι αποκαθίσταται η οδική σύνδεση του Νοτίου Πηλίου με την υπόλοιπη Μαγνησία, χωρίς παρακάμψεις και την ταλαιπωρία όλου του προηγούμενου διαστήματος, αφού η στρατιωτική γέφυρα Μπέλει τοποθετήθηκε στην περιοχή μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει προσωρινά την κυκλοφορία, μετά τις μεγάλες ζημιές των πλημμυρών, ήταν μονής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η διέλευση να είναι δυσχερής και μη λειτουργική.

Στο πλαίσιο αυτοψίας που έγινε χθες από τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ο κ. Κουρέτας εξέφρασε την ικανοποίησή του αφενός γιατί το έργο ολοκληρώνεται άμεσα και θα παραδοθεί πριν το Πάσχα και αφετέρου για την επιλογή της περιφέρειας Θεσσαλίας να αναλάβει την εκτέλεσή του, μολονότι γι’ αυτό υπήρξε διάσταση απόψεων με το αρμόδιο Υπουργείο και τον δήμο Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχής Μιτζικού θεωρεί πως θα πρέπει να γίνει οριστική αποκατάσταση της γέφυρας, μετά και την τελευταία αυτοψία που έκανε στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. Σύμφωνα με τους μηχανικούς του δήμου οι εργασίες που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο σημείο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορούν απλώς επιχωματώσεις του πρανούς του ρέματος και στη συνέχεια ασφαλτόστρωση, που δεν κρίνονται επαρκείς όπως λένε, διότι ουσιαστικά πρόκειται για επαναφορά στην προ θεομηνιών κατάσταση, γεγονός που όμως δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την αποφυγή νέας ζημιάς ακόμα και σε μικρότερης έκτασης κακοκαιρία.

«Απομένει μόνο η ασφαλτόστρωση και η γέφυρα θα είναι έτοιμη να παραδοθεί στην κυκλοφορία ως διπλής κατεύθυνσης πριν από το Πάσχα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελικά έπρεπε να αναλάβουμε εμείς το έργο για να ολοκληρωθεί άμεσα. Υπήρξε μία διένεξη με το Υπουργείο, αλλά καλώς έγινε έτσι. Καλά κάναμε και παρεμβήκαμε ως περιφέρεια. Το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει μεγάλο όγκο έργων να φέρει εις πέρας», σημείωσε με τη σειρά του ο περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε πως ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επίσης αναλάβει την αποκατάσταση της γέφυρας Ξηριά στον δήμο Αλμυρού, ένα έργο που ανακατασκευάστηκε μετά τον Ιανό, αλλά γκρεμίστηκε σαν «χάρτινος πύργος» τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Εισαγγελέας.

πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button