ΕνημέρωσηΟικονομία

H Rosneft πρέπει να παρουσιάσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία – Galaksias Portal News

Σύντομα πρέπει να παρουσιάσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Γερμανία η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις (8.3.2024) κυβερνητικού αξιωματούχου στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προειδοποιώντας το Βερολίνο να μην κάνει δεκτούς ιδιοκτήτες υποκατάστατα που μπορούν να επιτρέψουν στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία να τα εξαγοράσει ξανά.

Οι δηλώσεις του Μιχαέλ Κέλνερ έγιναν μία ημέρα αφότου η Γερμανία επέκτεινε την εποπτεία της επί των τοπικών περιουσιακών στοιχείων της Rosneft για τρίτη φορά από το 2022, αποφεύγοντας την διαδικασία της απαλλοτρίωσης καθώς η Rosneft είχε δείξει την πρόθεση της να βρει νέο αγοραστή.

«Εναπόκειται πλέον στη ρωσική πλευρά να παρουσιάσει πιθανούς αγοραστές. Εάν πρόκειται για επενδυτές εκτός ΕΕ, θα διενεργήσουμε σχετικούς ελέγχους σύμφωνα με τον Νόμο για το Εξωτερικό Εμπόριο και τις Πληρωμές», δήλωσε ο Κέλνερ.

«Το ζήτημα της απαλλοτρίωσης παραμένει στο τραπέζι. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε μια μόνιμη λύση για τις τρεις εγκαταστάσεις διυλιστηρίων», πρόσθεσε, αναφερόμενος επίσης στις άλλες δύο γερμανικές συμμετοχές της Rosneft στα διυλιστήρια MiRo και Bayernoil.

Ο Κέλνερ είπε ότι η επέκταση της κηδεμονίας είναι καίριας σημασίας διότι εξασφάλισε τις θέσεις εργασίας του διυλιστηρίου και εξασφάλισε τη σταθερότητα του εφοδιασμού, προσθέτοντας ότι υπάρχει πλέον χρόνος για τη Ρωσία να βρει νέους ιδιοκτήτες για τις μετοχές της Rosneft.

Η διαμάχη περί της ιδιοκτησίας για τη Rosneft στη Γερμανία υπογραμμίζει την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, με τις δύο χώρες να ανταλλάσσουν πλήγματα με την κατάσχεση των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της άλλης.

To άρθρο Γερμανία: H Rosneft πρέπει να παρουσιάσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button