ΑθλητικάΕνημέρωση

Πέρασε από τη Δανία και ετοιμάζεται για τους «8» του Champions League – Galaksias Portal News

Μπορεί να είχε ένα μικρό βαθμό δυσκολίας, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να περάσει με 3-1 από τη Δανία και την έδρα της Κοπεγχάxης και στην ουσία…. καθάρισε την πρόκρισης για τους “8” του Champions League. Γκολ και δυο ασίστ ο Ντε Μπρόινε.

Το πρώτο και μάλιστα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Μάντσεστερ Σίτι. Έχοντας περάσει με το 6/6 από τη φάση των ομίλων, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε νικηφόρα, επικρατώντας εκτός έδρας της Κοπεγχάγης με 3-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φαβορί, κόντρα στην Κοπεγχάγη. Οι “πολίτες” δεν άργησαν να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ, κάνοντας το 0-1 μόλις στο 10′ με τον Ντε Μπρόινε, από υπέροχη κάθετη του Φόντεν.

Η Σίτι συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι, δημιούργησε ευκαιρίες και στο 23′ είχε δοκάρι. Από την προσπάθεια και το γύρισμα του Μπερνάρντο από αριστερά, ο Βάβρο έβαλε το κεφάλι του στέλνοντας κατά λάθος την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κοπεγχάγη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ύστερα από μεγάλο λάθος του Έντερσον, οι Δανοί ανέκτησε την κατοχή της μπάλας με τον Μάτσον να κάνει το 1-1 με τρομερό τελείωμα! Ο 24χρονος χαφ σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση στην καριέρα του στο Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει το προβάδισμα στο 45’+1′ με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κάνει υποδειγματικό “τσίμπημα” της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα.

Η Κοπεγχάγη κόντραρε περισσότερο την Σίτι στις αρχές του δευτέρου ημίχρονο, με τους “πολίτες” να έχουν το… πάνω χέρι. Στη συνέχεια όμως, η ομάδα του Γκουαρντίλα δεν άφησε την μπάλα σχεδόν καθόλου στους Δανούς, ψάχνοντας τη μεγάλη φάση για να “κλειδώσει” τη νίκη. Στο 78′ ο Χάαλαντ είδε δοκάρι σε κοντινή -υπό πίεση- κεφαλιά. Το ματς κύλησε σε… ρυθμούς της Σίτι, μέχρι το τέλος, με τον Φόντεν να κάνει στις καθυστερήσεις το τελικό 1-3. Όπως στο δεύτερο γκολ, έτσι και στο τρίτο, ο Ντε Μπρόινε ήταν αυτός που το “σέρβιρε”.

To άρθρο Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πέρασε από τη Δανία και ετοιμάζεται για τους «8» του Champions League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button