Επικαιρότητα

Πήγε να μαζέψει αγριοαγκινάρες και έπεσε από ύψος 5 μέτρων – Galaksias.com

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άνδρα που γλίστρησε και έπεσε σε βραχώδη σημείο από ύψος πέντε μέτρων

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και την διασωστική ομάδα της ΕΔΕΑΚ, έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα Κυριακή (11/2) για ένα 47χρονο πολυτραυματία στην περιοχή του «Κατελιόνα» Ζήρου Σητείας. 

Ο 47χρονος μετέβη μόνος του -με τα πόδια- πέντε χιλιόμετρα περίπου, από το χωριό Ζήρος, στην περιοχή «Κατελιόνας» για να μαζέψει αγριοαγκινάρες, σε απόμερο σημείο, με συνέπεια να γλιστρήσει και να πέσει σε βραχώδη σημείο από ύψος πέντε μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι, στο χέρι και στο κεφάλι, με την κατάστασή του ωστόσο να του επιτρέπει να ζητήσει βοήθεια από το κινητό του τηλέφωνο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις ομάδες διάσωσης που κατάφεραν σύμφωνα με τις υποδείξεις ενός φιλικό του προσώπου, να τον προσεγγίσουν και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. 

Την ώρα που ο 47χρονος βρισκόταν σε στάδιο υποθερμίας, οι καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν τη διάσωσή του λόγω το κρύου και του δυνατού ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε πάνω ειδικό σε ειδικό φορείο έως ένα σημείο  και από εκεί με διασωστικό όχημα μέχρι το ασθενοφόρο που περίμενε στο χωριό για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στον Νοσοκομείο Σητείας. 

Ακολουθεί η ανάρτηση της ομάδας Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button