Επικαιρότητα

Παράταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας έως 21 Ιουνίου – Galaksias.com

Μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη, ο Βουλευτής Εύβοιας  Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο της εταιρείας «Κτηματολόγιο ΑΕ» Στέλιο Σακαρέτσιο.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του κ. Κυρανάκη προς τον κ. Ζεμπίλη για το υποθηκοφυλακείο Ιστιαίας, ο κ. Σακαρέτσιος ενημέρωσε τον Βουλευτή Εύβοιας ότι η καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας του θα είναι η 21η Ιουνίου 2024 αντί της 29ης Φεβρουαρίου, που ήταν η αρχική ημερομηνία.

Για την παράταση, κατά τέσσερις μήνες, του χρόνου λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου εκτιμήθηκε και το γεγονός ότι η Βόρεια Εύβοια επλήγη από τις καταστροφικές φωτιές του 2021, όπως και από την πρόσφατη θεομηνία «Daniel».

Περαιτέρω, ο κ. Σακαρέτσιος δεσμεύθηκε να εκδώσει απόφαση για την παραμονή του μόνιμου προσωπικού του Υποθηκοφυλακείου Καρύστου στο αρχειοφυλακείο που θα λειτουργήσει στη θέση του. (Στην Ιστιαία δεν μπορεί να λειτουργήσει αρχειοφυλακείο γιατί δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό).

Ακολούθως, ο κ. Ζεμπίλης συζήτησε με τον κ. Σακαρέτσιο διαδικαστικά θέματα για την μεταστέγαση του υποκαταστήματος Χαλκίδας του Κτηματολογίου, που αναμένεται να γίνει σε δύο μήνες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κκ Κ. Κυρανάκη και Σ. Σακαρέτσιο, που έκαναν δεκτό το αίτημα που υποβάλαμε από κοινού με τον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά για το Υποθηκοφυλακείο Ιστιαίας» δήλωσε ο Βουλευτής Εύβοιας.

The post Παράταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας έως 21 Ιουνίου appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button