Τρόπος Ζωής

παρουσιάστηκε η νέα Ducati Corse R&D – Factory MX Team – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Madonna di Campiglio, στη διάρκεια της εκδήλωσης Campioni In Pista είδαμε για πρώτη φορά τις μοτοκρός μοτοσυκλέτες της Ducati.
Αφού η Ιταλική εταιρία ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο την είσοδό της στον κόσμο του μοτοκρός με μια γκάμα μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα από τα μέσα του 2025 και μετά, η Ducati Corse Off-Road, το τμήμα Ducati που είναι υπεύθυνο για την αγωνιστική δραστηριότητα στον κόσμο του χώματος, παρουσίασε τώρα τα δύο πρωτότυπα που θα χρησιμοποιηθούν από τον Antonio Cairoli και τον Alessandro Lupino το 2024, για την εξέλιξη της τελικής μοτοσυκλέτας παραγωγής.

Το Desmo450 MX, αυτό είναι το όνομα του νέου μοντέλου, παρουσιάστηκε στη σκηνή του PalaCampiglio με την αγωνιστική γκάμα που θα αγωνιστεί φέτος – στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross Pro – Prestige MX1 – από την Ducati Corse R&D – Factory MX, την αγωνιστική ομάδα που διοικείται από τους Corrado και Marco Maddii. Ο στόχος αυτής της πρώτης σεζόν αγώνων είναι κυρίως η απόκτηση δεδομένων και πληροφοριών στους αγώνες για να συμβάλει στην ανάπτυξη του Desmo450 MX που θα βγει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι ο Alessandro Lupino που θα πάρει μέρος σε όλους τους γύρους του Ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς και σε ένα έντονο πρόγραμμα δοκιμών, στο οποίο θα έχει μαζί του τον Antonio Cairoli, ο οποίος όπως μας είπε δεν σκοπεύει να επιστρέψει και στην αγωνιστική δράση.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Ducati Desmo450 MX έχει προγραμματιστεί για τις 16 και 17 Μαρτίου στη Μάντοβα για τον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross Pro Prestige MX1.

 

 

Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding)

«Είναι μεγάλη χαρά να εγκαινιάζουμε μια ακόμη αγωνιστική σεζόν της Ducati στην Madonna di Campiglio, μια τοποθεσία που εκφράζει τέλεια τις αξίες του «Made in Italy» του οποίου είμαστε περήφανοι πρεσβευτές και που πέρυσι αποτέλεσε την αφετηρία μιας αξέχαστης σεζόν. Η καινοτομία που αντιπροσωπεύει την ομάδα Ε&Α της Ducati Corse – Factory MX, είναι κάτι σημαντικό, για να επιδείξουμε τις δυνατότητές μας σε ένα νέο έδαφος όπως αυτό του εκτός δρόμου. Οι προκλήσεις πάντα μας ενθάρρυναν να αναδείξουμε το καλύτερο και νιώθουμε απολύτως έτοιμοι».

Ο Paolo Ciabatti που είναι ο Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse Off-Road δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση και έδωσε κάποια στοιχεία για το εγχείρημα, με το γενικό πνεύμα ότι δεν αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες. Σε επόμενο άρθρο θα σας αποκαλύψουμε ό,τι στοιχεία θα έχουμε μετά και από τις επαφές μας με τους οδηγούς και τον υπέυθυνο μηχανικό εξέλιξης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button