ΕνημέρωσηΠολιτική

Παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης στην Ευρώπη για πρόσθετο εισόδημα στους αγρότες – Galaksias Portal News

Ειδική αναφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την πρόταση της Κομισιόν αλλά και ότι θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους αγρότες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

«Θέλω να σταθώ στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων οι οποίες δοκιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Κομισιόν έτσι ώστε να υπάρξει μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις αυξημένες ενισχύσεις. Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο και των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα έτσι ώστε στο μετρό του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα άλλα θέματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

«Το σημερινό έκτακτο συμβούλιο λαμβάνει χώρα γιατί η Ουγγαρία δεν επέτρεψε την απαραίτητη ομοφωνία για να συμφωνήσουμε στην αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και την χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε επιτέλους μια συμφωνία η οποία θα δώσει λύση», είπε και τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντικό μέσα από τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους αλλά και χρηματοδότηση για Ουκρανία που δίνει υπαρξιακό αγώνα για ελευθερία της.

To άρθρο Μητσοτάκης: Παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης στην Ευρώπη για πρόσθετο εισόδημα στους αγρότες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button