Επικαιρότητα

Πρέπει τελικά να γίνει κάποιος Μπέος! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, η πολλή ευγένεια πειράζει… – Galaksias.com

Ένας Μπέος χρειάζεται σε περιπτώσεις σαν και αυτή, που ένας δημόσιος υπάλληλος αδιαφορεί για το ότι επαγγελματίες δουλεύουν μέσα στη λάσπη, ήταν η απάντηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη στην ανακοίνωση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλας Δαδάκη, όπου χαρακτήριζε τον Δήμαρχο ως σερίφη [διαβάστε εδώ].

Ο κ. Μουριάδης επανήλθε, ξεκαθαρίζοντας πως τα έργα στον Άγιο Νικόλαο ξεκινούν και πάλι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, αφού ο χρόνος που δόθηκε στην αρχαιολογία για να προσλάβει προσωπικό και να εκτιμήσει την οθωμανική αποχέτευση που βρέθηκε στην περιοχή, εξέπνευσε.

«Το τελεσίγραφο για τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) ισχύει, δεν υπήρξε καμία ολιγωρία. Από τις 3 Ιανουαρίου πήγε ο κ. Γούλας να επισκεφτεί τη κ. Δαδάκη και ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν τα έργα και μάλιστα, από ό,τι μου είπαν, έδωσαν και οδηγίες και στον εργολάβο. Από τότε μέχρι τώρα έπρεπε να είχαν κάνει την πρόσληψη του προσωπικού το οποίο χρειαζόταν. Το ότι θα προσλάβει είναι δικό της θέμα και έπρεπε να το είχαν κάνει ήδη. Μου λένε, καθυστερήσαμε να το κάνουμε και θέλουμε τρεις εβδομάδες για να κάνουμε την πρόσληψη και θα έρθουμε μετά να δούμε τις πέντε πέτρες που βρέθηκαν. Ξέρετε την ευαισθησία μου απέναντι στην ιστορία και στα αρχαία, αλλά αυτά που βρέθηκαν εδώ είναι επουσιώδη, δεν είμαι αρχαιολόγος και τα βλέπω! Δε βλέπω ότι υπάρχει μια αποχέτευση οθωμανική; Χαζός θα ήμουν, αν ήταν Παλαιοχριστιανική, να πιέσω να γίνει αποκατάσταση;», τονίζει ο κ. Μουριάδης μιλώντας στον Alpha RADIO 88,6.

«Η κ. Δαδάκη πάει με τους δικούς της ρυθμούς»

«Η κ. Δαδάκη είναι δημόσιος υπάλληλος και πάει με τους δικούς της ρυθμούς και αδιαφορεί για το αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι σε χώματα μέσα και δε μπορούν να δουλέψουν. Αδιαφορεί επίσης διότι είναι άσχετη με τα τεχνικά. Δε λέω ότι είναι άσχετη σαν άνθρωπος, εννοώ στα τεχνικά, ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν σταδιακά, πρέπει η ΔΕΗ, η ύδρευση κτλ να περάσουν μαζί και όχι να σκάβουμε 500 φορές. Το πρόβλημα δε προέκυψε από την ύδρευση, αλλά από την υπογειοποίηση των καλωδίων που είναι λίγο πιο βαθιά από ό,τι είναι η ύδρευση. Μας δουλεύει η κ. Δαδάκη; Την περίμενα δύο εβδομάδες, υπάρχει και ο αρχαιολόγος ο οποίος αναπληρούσε την κ. Δαδάκη η οποία δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις. Λοιπόν γύρισε η κ. Δαδάκη που ήταν άρρωστη και ήταν ανθρώπινο αυτό, της τηλεφωνώ την Τρίτη και της λέω τι θα κάνουμε; Μου λέει πρέπει να προσλάβουμε αρχαιολόγο και δύο εργάτες. Λέω πόσο χρόνο θα κάνουμε και μου λέει εκεί τρεις εβδομάδες! Εκεί λοιπόν πραγματικά είπα ότι πρέπει τελικά να γίνει κάποιος Μπέος! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, με συγχωρείτε, η πολλή ευγένεια πειράζει τελικά», σχολιάζει ο Δήμαρχος Καβάλας.

«Το πάω στα άκρα»

«Τη Δευτέρα τα συνεργεία του εργολάβου μπαίνουν και συνεχίζουν τις εργασίες. Το πάω στα άκρα, διότι εδώ δεν υπάρχει συνεργασία. Στο έργο της ύδρευσης υπάρχει πρόσληψη αρχαιολόγου και προσωπικού ύψους 150.000 ευρώ, στο μεγάλο έργο των 11 εκ. ευρώ. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη και εδώ, παρόλα αυτά μου λέει καθυστερήσαμε να κάνουμε την πρόσληψη, αλλά μέχρι να την κάνετε, ελάτε αφού έχετε αρχαιολόγο και δείτε το. Εάν δεν έχετε εργάτες, ζητήστε μου 2 εργάτες να σκάψουν να δούμε τί υπάρχει. Δεν είμαι παράλογος, μπορεί κάποιες φορές να νευριάζω λίγο περισσότερο, αλλά όμως δεν είμαι παράλογος, προσπαθώ πάντα να συνεργαστώ και το έχω αποδείξει τα τέσσερα χρόνια. Δε μπορεί να λειτουργεί με τη λογική, εγώ είμαι και κάντε ό,τι θέλετε. Αν το πάμε έτσι, εγώ είμαι και κάνω ό,τι θέλω να κάνω», σημειώνει ο κ. Μουριάδης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button