Επικαιρότητα

Προβληματίζει τους μελισσοκόμους το μεγάλο κόστος παραγωγής – Galaksias.com

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι της Σάμου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Νίκος Κονταξής τονίζοντας ότι «μπορεί αυτά να είναι παρόμοια σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής».

Η αύξηση των τιμών στις μελισσοτροφές αλλά και η αύξηση της τιμής της βενζίνης θεωρούνται από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι του νησιού οι οποίοι είναι τουλάχιστον 170 εγγεγραμμένοι στον σύλλογο. Οι μετακινήσεις είναι πολλές ενώ ο τρύγος των μελισσών είναι μία ή, στην καλύτερη περίπτωση, δύο φορές το χρόνο με αποτέλεσμα οι κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμοι να είναι λίγοι, ενώ οι περισσότεροι είναι παράλληλα, αγρότες η αμπελουργοί για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους και να βιοποριστούν.

Αναφορικά με την ελληνοποίηση του μελιού που απασχολεί τους μελισσοκόμους όλης της χώρας, ο κ. Κονταξής ανέφερε ότι «σε μία εποχή οικονομικής κρίσης και ακρίβειας είναι δεδομένο ότι οι καταναλωτές θα στραφούν σε φτηνά και αμφιβόλου ποιότητας μέλια». Η δημιουργία ενός τυποποιητηρίου μελιού θα βοηθούσε επίσης όπως είπε τους μελισσοκόμους να συσκευάσουν το προϊόν σε μικρές συσκευασίες, ώστε να μπορεί να διατεθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες και να συμπεριληφθεί στο σαμιώτικο πρωινό ή στα καταστήματα εστίασης.

Τέλος ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Σάμου τόνισε την σημασία να λάβει το σαμιώτικο μέλι την ένδειξη του προϊόντος γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ). Τα αιτήματα του κλάδου παραμένουν και μαζί με τον Πανσαμαικό Αγροτικό Σύλλογο μέλος του οποίου είναι και ο μελισσοκομικός συνεχίζουν να διεκδικούν την ικανοποίηση τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button