Επικαιρότητα

Προσπαθούν να σώσουν τη καλοκαιρινή σεζόν οι εστιάτορες – Galaksias.com

Μια ανάσα πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης στη Μαγνησία με τα συσσωρευμένα προβλήματα να μοιάζουν με βουνό, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Στέφανος Στεφάνου, υπάρχουν ακόμη πολλά μέτωπα ανοιχτά.

Πέρα από τα δυο τριήμερα που μεσολάβησαν, της 25ης Μαρτίου και των Απόκρεων, φαίνεται πως προσφέρουν μια ανάσα τζίρου οι σχολικές εκδρομές που αυτή την περίοδο επιλέγουν τον Βόλο ως προορισμό. Όμως δεν είναι αρκετό από μόνο του αυτό για να γεμίσουν τα ταμεία των επιχειρήσεων καθώς οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Εν όψει και της Πασχαλινής περιόδου πολλά καταστήματα ειδικά στα παράλια της Μαγνησίας θα ανοίξουν νωρίτερα προκειμένου να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν από την έλευση των επισκεπτών στο νομό. Υπάρχουν όμως ακόμη σημαντικές εκκρεμότητες αναφορικά με την ρύθμιση των χρεών που προέκυψαν από την πανδημία και μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για να μπορέσουν να ανασάνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Την ίδια σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην καταβολή των αποζημιώσεων που ακόμη περιμένουν οι καταστηματάρχες που επλήγησαν σφοδρά από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη και ακόμη δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Την ίδια ώρα καλούνται να ετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους για το καλοκαίρι χωρίς όμως να υπάρχει και η απαιτούμενη οικονομική στήριξη. Όλα αυτά σε συνάρτηση και με τα αναγκαία έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθούν τα προβλήματα κυρίως στους παραλιακούς οικισμούς του Πηλίου και όχι μόνο.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button