ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Προσυγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια – Κλειστή η Πανεπιστημίου – Galaksias Portal News

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η προσυγκέντρωση εκατοντάδων φοιτητών στα Προπύλαια για το φοιτητικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ μεγάλη και τα οχήματα κινούνται με ιδιαίτερη δυσκολία. Ήδη η Αστυνομία έχει κλείσει την οδό Πανεπιστημίου από τις 9.30 το πρωί, ενώ κατευθύνει τα οχήματα προς τους γύρω δρόμους.

Στο πλευρό των φοιτητών είναι και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού) η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και καλεί σε απεργία. Στο συλλαλητήριο μετέχουν πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας», σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συνταχθεί κατά του νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Στο πλευρό τους βρίσκονται μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, που θα δώσουν το παρόν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, μετέχοντας στη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button