Επικαιρότητα

Προχωρούν τα έργα σε ένα πνεύμονα πρασίνου που έρχεται στο Ηράκλειο (vid) – Galaksias.com

Πόλος έλξης για τους Ηρακλειώτες το νέο πάρκο, κατά μήκος της λεωφόρος Κνωσσού αφού θα αλλάξει την όψη όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γενικότερα στα νότια προάστια της πόλης. Την παρουσία του έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός λέγοντας πως βασικό στοιχείο της διαμόρφωσης θα είναι και ένας χώρος στάθμευσης ο οποίος θα εξυπηρετεί 142 θέσεις. Το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης του τεράστιου χώρου που εκτείνεται από τη λεωφόρο Κνωσού, στο ύψος του ΕΚΑΒ και φτάνει μέχρι την Φορτέτσα στο Ηράκλειο. Πρόκειται για το Πάρκο Ερυθραίας, μία αλυσίδα κοινόχρηστων χώρων έκτασης δεκάδων στρεμμάτων η οποία έχει μελετηθεί ώστε να αποτελέσει ένα γραμμικό χώρο ανάπτυξης πρασίνου, αθλητισμού, περιπάτου και ποδηλατοδρόμων.

Στο εργοτάξιο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος του Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ο οποίος αναφέρθηκε τους χώρους που θα απαρτίζουν το πάρκο, όπως το αναψυκτήριο, ποδηλατικές διαδρομές και παιδικές χαρές. Σε μια συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τους εργολάβους στους οποίους έχει ανατεθεί το μεγάλο έργο, ο κ. Καλοκαιρινός δήλωσε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2025.

Σε μία πόλη που πλήττεται από το κυκλοφοριακό της, αποτελεί ανάσα η διαμόρφωση ειδικού χώρου πάρκινγκ χωρητικότητας 142 θέσεων. Οι πολίτες ανυπομονούν για το νέο στολίδι της πόλης που φυσικά θα αποτελέσει χώρο αναψυχής για όλους. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το μικρό Central Park του Ηρακλείου καθώς θα αναβαθμίσει την περιοχή αλλά και συνολικά τα νότια προάστια της πόλης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button