Επικαιρότητα

Πώς δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του λιμενικού –  Οι διαδρομές του «μαύρου» χρήματος στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πώς δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του λιμενικού –  Οι διαδρομές του «μαύρου» χρήματος στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» (vid)

Η διαδρομή του μαύρου χρήματος που περνούσε στα χέρια του 47χρονου λιμενοσταθμάρχη του νότου, ακολουθούν οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ για να αποκαλύψουν όλες τις πτυχές της δράσης και των διασυνδέσεων του, με πρώτο βήμα τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του.

  • Τα στοιχεία «φωτιά» έφεραν την δέσμευση των λογαριασμών του λιμενικού
  • Από τις τρεις βίλες που ήθελε να χτίσει στα κεφάλαια σε νυχτερινό μαγαζί
  • «Καίνε» τον λιμενικό οι συνομιλίες για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια
  • Ήταν έτοιμος να εμφανίσει ως μέτοχο και την ηλικιωμένη μητέρα του
  • Απαίτησε χρηματικό ποσό από πλοιοκτήτη για να γλιτώσει την επιθεώρηση

Εκτός από τις 3 πολυτελείς βίλες που είχε σκοπό να χτίσει, διεκδικώντας ακόμη και με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, όπως αποκαλύπτουν οι συνομιλίες του, έβαζε κεφάλαια σε νυχτερινό μαγαζί. Ενώ είχε ανοίξει παλαιότερα και πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο όνομα της συζύγου του, με την οποία είχε προστριβές, με αφορμή τις δοσοληψίες του.

Άγνωστος Άνδρας:  Σου στάθηκε όμως

Λιμενοσταθμάρχης: Όταν μπήκα στο […] έκανε ένα μήνα να μου μιλήσει γιατί το έκανα και δεν τη ρώτησα. Και μετά που είδε ότι έβγαλε λεφτά τη άρεσε. Και θέλει άλλα μαγαζιά τώρα. Το Προπατζίδικο της το συζήτησα. Έκαναν μ… ούτε τη χρέωσα. Τα πήρα πάνω μου και τέλος.

Οι συνομιλίες του με άτομα τα οποία εμπιστευόταν και συμβουλευόταν για να εμφανίσει κεφάλαια αρκετά, ώστε να εξασφαλίσει κοινοτική επιδότηση είναι χαρακτηριστικές για τις βλέψεις του 47χρονου ο οποίος έψαχνε τρόπο να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις για την εμπλοκή του στο ιδιοκτησιακό καθεστώς εταιριών και ήταν έτοιμος να εμφανίσει ως μέτοχο ακόμη και την ηλικιωμένη μητέρα του

Λιμενοσταθμάρχης: Θέλω να βάλουμε συνδικαιούχο τη γυναίκα μου στα επενδυτικά. Μετοχές, ομόλογα.

Υπάλληλος τράπεζας: Αυτό έχει μια διαδικασία… στην προθεσμιακή δεν την έχεις;

Λιμενοσταθμάρχης: Ναι την έχω αλλά δεν φτάνουν.

Υπάλληλος τράπεζας: Και πόσα είναι τα λεφτά που θέλεις να τη βάλεις. Τα 20.000 €;

Λιμενοσταθμάρχης: Όχι στα 39 χιλιάρικα, είναι 40… (αναφέρεται σε μετοχή κατασκευαστικής εταιρίας).

Υπάλληλος τράπεζας: Ωραία στο αμοιβαίο μπαίνει και στο εταιρικό μπαίνει.

Λιμενοσταθμάρχης: Ναι ωραία στο Αμοιβαίο θέλω.

Το περιστατικό που έκαψε το λιμενοσταθμάρχη ο οποίος απολογείται αύριο το μεσημέρι και στάθηκε η αρχή του τέλους για τη δράση του διαδραματίστηκε το Νοέμβριο όταν απαίτησε  800- 2000€ από τον πλοιοκτήτη σκάφους για να περάσει αλώβητος από την επιθεώρηση που δεν είχε καμία αρμοδιότητα να κάνει αφού του είχε αφαιρεθεί η άδεια, μετά τον εντοπισμό πλοίου που είχε κριθεί από τον ίδιο αξιόπλοο και ακινητοποιήθηκε σε λιμάνι της Ιταλίας, με πάω από 40 παραβάσεις.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button