Κόσμος

Σάλος από ηχογράφηση στρατιωτικών με θέμα την Ουκρανία – Έπεσε στα χέρια Ρώσων – Galaksias.com

Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών έχει μπει ηχογράφηση που δημοσιεύθηκε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και φέρεται να αποτελεί τηλεδιάσκεψη υψηλόβαθμων στρατιωτικών που μιλούσαν για όπλα και την Ουκρανία, εγείροντας φόβους για κατασκοπεία από την πλευρά της Μόσχας.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε το Σάββατο (2/2) ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα της ηχογράφησης, αλλά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας ερευνά το θέμα και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today, ήταν η πρώτη που δημοσίευσε την Παρασκευή (1/3) το ηχητικό υλικό, το οποίο αναρτήθηκε και στο κανάλι της στο Telegram.

Το Reuters άκουσε την ηχογράφηση διάρκειας 38 λεπτών, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τη γνησιότητά της.

Οι συμμετέχοντες στην κλήση συζητούν την πιθανή παράδοση πυραύλων Κρουζ Taurus στο Κίεβο, την οποία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει δημόσια μέχρι στιγμής απορρίψει κατηγορηματικά.Αναφέρονται επίσης στην εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών, καθώς και για πιθανούς στρατιωτικούς στόχους.

Τι λέει ο Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος, από στη Ρώμη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πιθανή διαρροή είναι «πολύ σοβαρή».

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο για «πονηρά σχέδια της Bundeswehr (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), τα οποία έγιναν εμφανή λόγω της δημοσίευσης αυτής της ηχογράφησης. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη αυτοέκθεση».

Ο Ρόντεριχ Κισεβέτερ , μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε στην εφημερίδα Handelsblatt ότι θεωρεί τις αναφορές αυθεντικές.

«Η Ρωσία δείχνει φυσικά πόσο έντονα χρησιμοποιεί την κατασκοπεία και το σαμποτάζ ως μέρος του υβριδικού πολέμου. Είναι αναμενόμενο να υποκλαπούν και να διαρρεύσουν πολύ περισσότερα προκειμένου να επηρεαστούν αποφάσεις, να δυσφημιστούν και να χειραγωγηθούν άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button