Επικαιρότητα

Σήμερα στο Εφετείο η δίκη για την κομπίνα στο Μηχανολογικό – Τέσσερις στο σκαμνί – Galaksias.com

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν σήμερα τέσσερα άτομα

Στο ακροατήριο φτάνει σήμερα Δευτέρα η υπόθεση που σχετίζεται με την κομπίνα που φέρεται να είχε στηθεί σε βάθος πολλών ετών σε βάρος του Μηχανολογικού Ηρακλείου, προκαλώντας ζημία άνω των 800.000 ευρώ και η οποία είχε αποκαλυφθεί από τη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr το φθινόπωρο το 2022. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για σήμερα Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Επισημαίνεται ότι η δίκη δεν αφορά στους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ήτοι τα δύο αδέρφια που παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στους υπόλοιπους τέσσερις που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε διαχωριστεί για τους δύο αδερφούς, καθώς αυτοί είχαν προβεί σε αίτημα περί ποινικής διαπραγμάτευσης. Μέσω της διαδικασίας της ποινικής διαπραγμάτευσης, το αρμόδιο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε επιβάλει στα δύο αδέρφια ποινή κάθειρξης έξι ετών, τον Φεβρουάριο του 2023. Αμφότεροι βρίσκονται στη φυλακή εδώ και μερικούς μήνες, εκτίοντας την ποινή τους. Οι δύο αδερφοί βαρύνονται με κατηγορίες περί απάτης σε βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου. 

Τέσσερις στο σκαμνί 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν σήμερα τέσσερα άτομα: Πρόκειται για τον πατέρα των δύο βασικών κατηγορουμένων, μία εργαζόμενη στο γραφείο μεταβιβάσεων, έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου κι έναν ακόμη άνδρα. 

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για συνέργεια σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου, για συνέργεια σε πλαστογραφία και για παράβαση καθήκοντος. Άπαντες παραμένουν ελεύθεροι. 

Ο πατέρας των δύο αδερφών είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ. 

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχαν εμφανιστεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι υπόλοιποι τρεις εμπλεκόμενοι. Και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους: Μόνο στη γυναίκα που εργαζόταν στο γραφείο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button