Τρόπος Ζωής

Σαρώνουν τις κάμερες για τους βομβιστές – Galaksias Portal News

Αδιάφορος για το αν θα εκτεθεί σε κάμερες ασφαλείας ή στους…. δεκάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας ο βομβιστής που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη στη 01.29 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το υπουργείο Εργασίας, κατάφερε να πραγματοποιήσει χτύπημα στην καρδιά της πόλης.

Με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατέστησε σαφές πως δεν ήθελε τραυματίες δίνοντας παράλληλα ικανό χρόνο για την εκκένωση της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια ενέργεια που είχε ως στόχο να προκαλέσει τόσο την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την δεύτερη τρομοκρατική οργάνωση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με επιχειρησιακή ικανότητα και θράσος που πραγματοποιεί ένα τέτοιο χτύπημα καθώς και στις 18/12, η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, ο οποίος όμως εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου θα εξεταστούν για τυχόν ομοιότητες με άλλους που είχαν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει τις κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας αναζητώντας στοιχεία για το πώς κατάφεραν οι βομβιστές να φτάσουν στο σημείο αλλά και να διαφύγουν.

Το χρονικό 

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη 01.29 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το υπουργείο Εργασίας σημαίνοντας συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο οποίο άγνωστος ανέφερε πως σε 40 λεπτά επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Έπειτα από λίγο πραγματοποίησαν και δεύτερο τηλεφώνημα στο οποίο έκαναν λόγο για βόμβα έξω από την τράπεζα Alpha Bank, απέναντι ακριβώς. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε τσάντα στα κάγκελα μπροστά από την τράπεζα όπου και εξερράγη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.  Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στην τράπεζα όσο και στο υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει έως και τώρα η οδός Σταδίου από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς διεξάγονται έρευνες από πυροτεχνουργούς.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button