Κόσμος

Σενάριο του Star Wars που άφησε ο Φορντ σε σπίτι στο Λονδίνο πουλήθηκε σε δημοπρασία

Σενάριο του Πολέμου των Άστρων που άφησε ο Χάρισον Φορντ σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 12.600 ευρώ περίπου. 

Το τέταρτο προσχέδιο του σεναρίου της πρώτης ταινίας Star Wars, με τον αρχικό τίτλο «Οι περιπέτειες του Λουκ Σταρκίλερ», αγοράστηκε το Σάββατο (17/2) από έναν Αυστριακό ιδιώτη συλλέκτη.

Το σενάριο, με ημερομηνία 15 Μαρτίου 1976, χρησιμοποιήθηκε από τον Φορντ και στη συνέχεια το άφησε σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο που νοίκιαζε ενώ έκανε γυρίσματα στα στούντιο Elstree στο Hertfordshire.

Είναι ελλιπές και άδετο, με σελίδες διαφορετικού χρώματος που υποδηλώνουν αναθεωρήσεις, και περιλαμβάνει σκηνές και χαρακτήρες που κόπηκαν από το τελικό μοντάζ.

Στη σελίδα 56, ο Ford παρουσιάζεται ως ο κυνικός ήρωας Χαν Σόλο στο σενάριο του Τζορτζ Λούκας, σύμφωνα με τη δημοπρασία Excalibur Auctions στο Kings Langley του Hertfordshire. Μαζί με το σενάριο, ο ηθοποιός άφησε και άλλα αντικείμενα, όπως χρονοδιαγράμματα γυρισμάτων, ένα φύλλο κλήσης και συλλογές σημειώσεων, τα οποία πωλήθηκαν σε δέσμη σε έναν αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα φύλλα αυτά περιείχαν ένα χειρόγραφο σημείωμα που φαινόταν να αναφέρεται σε μια συνάντηση μεταξύ του Ford και του Βρετανού παραγωγού Ρόμπερτ Γουάτς.

Ο Watts και ο Ford θα συνέχιζαν να συνεργάζονται για τις ταινίες Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1983) και Indiana Jones and the Last Crusade (1989).

Τα αντικείμενα ήταν κρυμμένα για 50 χρόνια σε ένα ιδιωτικό σπίτι στο Notting Hill του Λονδίνου. Οι ιδιοκτήτες είχαν νοικιάσει τους δύο τελευταίους ορόφους στον Φορντ και οι συμπρωταγωνιστές του Κάρι Φίσερ, που υποδύθηκε την πριγκίπισσα Λέια, και Μαρκ Χάμιλ, που πρωταγωνίστησε ως Λιουκ Σκαιγουόκερ, τον επισκέπτονταν κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button