Επικαιρότητα

Σε απόγνωση γονείς μαθητών – Αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ακόμη και για δεκατιανών των παιδιών τους (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Αδυσώπητη ακρίβεια: Σε απόγνωση γονείς μαθητών – Αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ακόμη και για δεκατιανών των παιδιών τους (vid)

Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί γονείς μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ακόμη και για το δεκατιανό των παιδιών τους, λόγω της γενικότερης ακρίβειας και άλλων οικονομικών προβλημάτων

  • Δραματικές επιπτώσεις στα νοικοκυριά
  • Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζουν αθόρυβα ευάλωτες οικογένειες
  • Ζητούμενο η επέκταση των σχολικών γευμάτων και στην Δευτεροβάθμια

Δύσκολος είναι ο φετινός χειμώνας για αρκετούς γονείς μαθητών καθώς λόγω της ακρίβειας, των οικονομικών προβλημάτων αλλά και της ανεργίας, αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ακόμη και για το δεκατιανό των παιδιών τους.

Το κοινωνικό αυτό πρόβλημα είναι έντονο σε αρκετά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Ηράκλειο, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Ηρακλείου Δημήτρης Δουλουφάκης, ο οποίος τονίζει την ανάγκη η δημοτική αρχή να διεκδικήσει κονδύλια προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης των μαθητών.

Αρκετοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκονται στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών, καλύπτοντας το σχετικό κόστος για το δεκατιανό των μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Ενδεικτικά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου καταβάλλει 400 ευρώ το μήνα στο κυλικείο του σχολείου.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την δημοτική αρχή ώστε να καλυφθεί αυτό το κόστος ενώ παράλληλα διεκδικούν από το αρμόδιο υπουργείο, τη διάθεση γεύματος όπως γίνεται σε μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο Δήμος στηρίζει 350 μαθητές, οι οποίοι λαμβάνουν το πρωινό τους από συγκεκριμένους φούρνους και όλα αυτά με απόλυτη εχεμύθεια.

Όπως δηλώνει ο κ. Περισυνάκης, οι γονείς μαθητών θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον Δήμο η οποία θα αξιολογηθεί από αρμόδια επιτροπή.

Εντωμεταξύ, υπάρχουν αρκετές οικογένειες που οριακά καλύπτουν το δεκατιανό για τα παιδιά τους ενώ άλλες οικογένειες αποφεύγουν ενημερώσουν τους αρμόδιους, όπως επισημαίνει ο κ. Δουλουφάκης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button