Επικαιρότητα

Σε απόγνωση ξενοδοχοϋπάλληλοι – Δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ ακόμα από το επίδομα ανεργίας (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Σε απόγνωση ξενοδοχοϋπάλληλοι – Δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ ακόμα από το επίδομα ανεργίας (vid)

Για απαράδεκτες καταστάσεις κάνουν λόγο συνδικαλιστές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση των τοπικών υπηρεσιών, αλλά και στις πιέσεις που ασκούνται προς τον διοικητή της ΔΥΠΑ, προκειμένου να «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες

Στα όρια της απελπισίας βρίσκονται ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα το Ταμείο Ανεργίας. Πρόκειται για τις περιπτώσεις εργαζομένων που κατέθεσαν τις αιτήσεις τους στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, με τις καθυστερήσεις να είναι μεγάλες, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε επίπεδο νομού Ηρακλείου.

«Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι υπάλληλοι της ΔΥΠΑ, δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα. Κάποιοι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους, κάποιοι άνεργοι, δεν έχουν εισόδημα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι περιμένουν αυτό το πενιχρό εισόδημα ανεργίας για να περάσουν», τόνισε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης. «Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις αρκετές που εδώ και 60 ημέρες, είναι οι άνθρωποι απλήρωτοι», συμπληρώνει παράλληλα ο κ. Κοκολάκης.

Για απαράδεκτες καταστάσεις κάνουν λόγο συνδικαλιστές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση των τοπικών υπηρεσιών, αλλά και στις πιέσεις που ασκούνται προς τον διοικητή της ΔΥΠΑ, προκειμένου να «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες.

«Παρά τις ενέργειες που έχουμε κάνει σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και περιφερειακά, δυστυχώς δεν έχουμε αποτέλεσμα. Εμείς καλούμε την διοίκηση της ΔΥΠΑ, να κάνει αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε άμεσα να πληρωθούν οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι», συμπληρώνει την ίδια ο κ. Κοκολάκης.

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΑ στην Λεωφόρο Κνωσού, με το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων να διεκδικεί μεταξύ άλλων την κατάργηση του νόμου που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου επιδότησης.  

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button