Επικαιρότητα

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που αφαιρούσε όπλα από αστυνομικό τμήμα – Galaksias.com

Στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου οπλισμού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων από το αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσε στην Αττική.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης εις βάρος του (ΕΔΕ).

Πώς τον έπιασαν
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου οπλισμού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα τα οποία ήταν χρεωμένα στον συγκεκριμένο αστυνομικό ο οποίος είναι και ο διαχειριστής του ΑΤ.

Με βάση την έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έλειπαν 6 υπηρεσιακά πιστόλια, 4 υπηρεσιακά περίστροφα καθώς και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του εν λόγω αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη.

Ο ίδιος αστυνομικός ήταν και ο αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του Αστυνομικού Τμήματος.

Έρευνα στο σπίτι του
Από τη σωματική έρευνα καθώς και από τις έρευνες στο γραφείο του, σε σπίτια και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 κυνηγετικές καραμπίνες, με ληγμένη άδεια κατοχής, 1 κινητό τηλέφωνο, 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αστυνομική ράβδος, που κατείχε παράνομα καθώς δεν προέκυπτε υπηρεσιακή χρέωση αυτών και το διαμέτρημα των φυσιγγίων διέφερε από αυτό του ατομικού του οπλισμού.
Ο συλληφθείς, μετά τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Παράλληλα οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων συνεχίζονται.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button