ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε θετικό έδαφος η Wall Street – Ο S&P δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις 5.000 μονάδες – Άλμα για το πετρέλαιο που ξεπέρασε τα 81 δολάρια

Νέα κέρδη, έστω και μικρά, για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street. Ο S&P επιχείρησε αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να υπερβεί τις 5.000 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το εν λόγω όριο.

Ο δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Wall Street κατέγραψε κέρδη 0,13% ή 48,97 μονάδες και έκλεισε στις 38.726,33 μονάδες. Ο S&P σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στις 4.998,76 μονάδες, ενώ κέρδη 0,24% είχε και ο Nasdaq με άνοδο 0,24%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παρέμειναν στο επίκεντρο των επενδυτών, με τη Disney να σημειώνει άνοδο 11,49% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις περί των τριμηνιαίων κερδών της και αναβάθμισε το guidance της. Η εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής τσιπ Arm σημείωσε άλμα 47,89% αφού κατέγραψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και παρείχε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τη μελλοντική της κερδοφορία.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν σήμερα Πέμπτη (8.2.2024), με το 10ετές ομόλογο του αμερικανικού Δημοσίου να κινείται με απόδοση 4,16%. Το γεγονός άσκησε κάποια πίεση στις μετοχές, παρά τις πολλές ισχυρές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι μια ισχυρή οικονομία μπορεί να συνεχίσει να κινεί ανοδικά τα εταιρικά κέρδη και την ανάπτυξη.

Στο μεταξύ μέσα στο κλίμα γεωπολιτικής ρευστότητας στη Μέση Ανατολή και την άρνηση Νετανιάχου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, οι τιμές πετρελαίου για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παίρνουν την ανιούσα γράφοντας μάλιστα σημαντικά κέρδη.

Συγκεκριμένα το αμερικάνικο αργό παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 2,36 δολάρια ή 3,2%, για να διαμορφωθεί στα 76,22 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το υψηλότερο φινάλε του συμβολαίου του πρώτου μήνα από τις 30 Ιανουαρίου του 2024.

Το Brent παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 2,42 δολάρια ή 3,1% στα 81,63 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιανουαρίου 2024.

To άρθρο Σε θετικό έδαφος η Wall Street – Ο S&P δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις 5.000 μονάδες – Άλμα για το πετρέλαιο που ξεπέρασε τα 81 δολάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button