ΕνημέρωσηΠολιτική

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Τζίτζι Ρίβα στο «Unipol Domus» – Galaksias Portal News

«Η Ιταλία θρηνεί έναν από τους αγαπημένους της γιους, έναν ελεύθερο άνθρωπο, έναν μοναδικό ποδοσφαιριστή», γράφει η ιταλική εφημερίδα Corrirere dello Sport για τον θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζίτζι Ρίβα, ο οποίος πέθανε χθες (22/1) σε ηλικία 79 ετών.

Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που γύρισε την πλάτη στα χρήματα των μεγάλων ιταλικών συλλόγων και αποφάσισε να μείνει στη Σαρδηνία δίπλα στους ανθρώπους του, αγωνιζόμενος σε όλη την καριέρα του με την αγαπημένη του Κάλιαρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σορός του Τζίτζι Ρίβα μεταφέρθηκε σήμερα (15:00) στο στάδιο «Unipol Domus» της Κάλιαρι, όπου οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής έως τις 23:00 απόψε, και αύριο το πρωί από τις 8 το πρωί έως τις 14:00.

Εκατοντάδες άνθρωποι ήδη έχουν σχηματίσει ουρά στο Unipol Domus για να αποχαιρετήσουν τον πρωταθλητή της Κάλιαρι και της εθνικής ομάδας, που απεβίωσε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μπρότζου.

Με διάταγμα που υπεγράφη σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος της Κάλιαρι Πάολο Τρούζου κήρυξε πένθος πόλης από σήμερα και μέχρι την ημερομηνία της κηδείας που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, για τον θάνατο του Τζίτζι Ρίβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα αφιερώσουμε το γήπεδο στον Τζίτζι αλλά πάνω από όλα τη συνεχή προσπάθεια του καθενός μας να κάνουμε τη φανέλα της Κάλιαρι ακόμα πιο λαμπρή», τόνισε ο Δήμαρχος της Κάλιαρι, Τοάζο Τζουλίνι

Ο Τζίτζι Ρίβα έφτασε-από την Λενιάνο- στην Κάλιαρι το 1963 και σύντομα έγινε η σημαία και ο κυρίαρχος της περιοχής. Η αφοσίωση του στον σύλλογο οδήγησε στη νίκη του «σκουντέτο» τη σεζόν 1969/1970.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button