ΑθλητικάΕνημέρωση

Σκιτσάρει κράνος και μας μιλά για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μερικές ώρες με τον Aldo Drudi, τον διάσημο σχεδιαστή που διαπρέπει εδώ και 45 χρόνια στο χώρο του design για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και για άλλους τομείς, όπως τα σκάφη και η ένδυση. Στο γραφείο του στο Riccione, όπου εδρεύει η εταιρία του “Drudi Performance”, ο πιο γνωστός σχεδιαστής του MotoGP, των WorldSBK και γενικότερα του κόσμου των δύο τροχών, με αγάπη για τη μοτοσυκλέτα, όντας και ο ίδιος αναβάτης με πολλά χιλιόμετρα “στην πλάτη του”, μας μιλά μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι στο προσωπικό του γραφείο δεν υπάρχει κομπιούτερ και αναφέρεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τη μόδα που τείνει να κυριαρχήσει και στο χώρο του σχεδιασμού , αλλά και της δημοσιογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Όταν βρίσκομαι μπροστά σε ένα άσπρο χαρτί; πως μου έρχονται οι ιδέες; Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, γιατί τώρα όλοι μιλάνε για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μια νοημοσύνη και εννοιών, με σκίτσα που έρχονται σχεδιασμένα από γιγάντια κομπιούτερ. Πολλές ειδήσεις! Που είναι οι ειδήσεις που παλιότερα φέρναμε ως άτομα, από αυτά που βλέπαμε, από αυτά που δημιουργούσαμε. Τώρα όλα έρχονται από το εσωτερικό ενός κομπιούτερ, αλλά εσύ δεν έχεις ένα τέτοιο κομπιούτερ και θα σου εξηγήσω γιατί. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα νέα συστήματα σε ένα λεπτό μπορούν να γεννήσουν κάτι καλό: ένα άρθρο για ένα περιοδικό, ένα σχέδιο για μια μοτοσυκλέτα, ένα κομμάτι τέχνης παρόμοιο με αυτά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ή του Καραβάτζιο. Και μετά μπορούν να τα κάνουν όλα. Αλλά, αυτή η μηχανή δουλεύει με δεδομένα, τα δεδομένα που της έχουν φορτωθεί. Έτσι έχει τα πάντα που υπάρχουν. Όμως αντ’ αυτού, το μυαλό μας είναι πιο δυνατό από κάθε κομπιούτερ. Είναι πιο δυνατό ακόμη κι αν το γνωρίζουμε λίγο (το μυαλό μας),
τις δυνατότητές μας. Έχουμε ένα μεγάλο αβαντάζ: την φαντασία! Γι αυτό το λόγο εγώ δεν έχω κομπιούτερ, γιατί όταν πρέπει να ξεκινήσω μια δουλειά, δεν πάω ποτέ να δω τι λέει το κομπιούτερ. Για παράδειγμα γράφεις κάτι και για αυτό το ίδιο υπάρχουν εικόνες και όλες οι φωτογραφίες έρχονται στην οθόνη σου την ίδια στιγμή. Αλλά έτσι μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείς να το κάνεις εσύ, μπορεί να το κάνει έναν σχεδιαστής στην Αυστραλία ή την Ιαπωνία.
Έτσι λοιπόν τουλάχιστον έχω την ψευδαίσθηση ότι η ιδέα μου γενιέται από αυτά που εγώ θυμάμαι και έχω στο μυαλό μου. Από πολλά χρόνια Αγώνων, από τις πολλές μοτοσυκλέτες που έχω δει, από τους πολλούς οδηγούς που έχω δει και τα πολλά χρώματα που πάνε και έρχονται και επανέρχονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτσι αυτή η δουλειά είναι θαυμάσια, αν καταλαβαίνεις ότι σε αφήνεσαι στο να έχεις αυθεντικότητα. Αυτό υπάρχει ακόμη! Ένα κομπιούτερ δεν μπορεί να την έχει.”


Απίστευτος Aldo Drudi και μεγάλη μας τιμή να σκιτσάρει για μας και να έχουμε την ευκαιρία να αντλήσουμε μέσα από τη συζήτηση απίστευτα πράγματα και για την τέχνη και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button