Επικαιρότητα

Στην ουρά οι Βολιώτες για τον Άγιο Βαλεντίνο – Galaksias.com

Από νωρίς το πρωί οι Βολιώτες όλων των ηλικιών σχηματίζουν ουρές σε ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία προκειμένου να προμηθευτούν το δώρο για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζει και μαζί του όλοι οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν “χτυπηθεί” από τα βέλη του θεού έρωτα.

Στα ανθοπωλεία, οι Βολιώτες θα συναντήσουν μερικά… αγκάθια στα επιβεβλημένα τριαντάφυλλα, καθώς η τιμή τους έχει… τσιμπήσει!

Μία εντυπωσιακή ανθοδέσμη που πέρυσι κόστιζε 100 ευρώ, φέτος θα κοστίσει περίπου 200.

Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

Από την άλλη, στα ανθοπωλεία της Βόλου υπάρχει πάντα και plan B. Και εδώ η τιμή έχει τσιμπήσει αλλά με ένα μικρότερο ποσό μία ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει στην αγαπημένη με 30 ευρώ.

Πολλοί βέβαια θα παρατηρήσουν πως και αυτά τα λεφτά είναι ένα μεροκάματο. Από την άλλη, μία ημέρα τον χρόνο είναι, μία ανθοδέσμη λογικά θα αγοράσει κάθε ερωτευμένος οπότε το κόστος μάλλον μπορεί να αντιμετωπιστεί θα πουν οι επιχειρηματίες του χώρου.

Και τα ζαχαροπλαστεία όμως έχουν την τιμητική τους σήμερα. Τούρτες, πάστες, σοκολατάκια και άλλα γλυκά θα βρεθούν ως δώρο στην ή στον αγαπημένο μας. Τα ζαχαροπλαστεία του Βόλου έχουν ετοιμάσει ολόκληρες συνθέσεις με αρκουδάκια, λουλούδια, μπαλόνια και φυσικά γλυκά.

Μία εορταστική πάστα σε σχήμα καρδιάς κοστίζει από 3 έως 5 ευρώ, ενώ μία ολόκληρη τούρτα αγγίζει τα 25 ευρώ.

Η ημέρα απαιτεί και εορταστικό δείπνο για τους ερωτευμένους. Σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βόλου η τιμή αγγίζει τα 45 ευρώ το άτομο, ενώ αν κανείς επιλέξει σπα μαζί με τη σύντροφο του και μασάζ θα πληρώσει 35 ευρώ το άτομο.

Πηγή: thenewspaper.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button