Επικαιρότητα

Στη φυλακή με ποινή 15 ετών ανιψιός και θείος – 16 χρόνια μετά το φονικό μαχαίρωμα 32χρονου – Galaksias.com

Ο αδικοχαμένος 32χρονος είχε βρει τραγικό τέλος μετά από μαχαιριές που είχε δεχτεί κατά την επίμαχη συμπλοκή που είχε λάβει χώρα, κοντά στο Καστέλι Ηρακλείου, με τη συμμετοχή ουκ ολίγων ατόμων αλβανικής καταγωγής

Ποινές κάθειρξης 15 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε βάρος δύο ανδρών (συγγενών μεταξύ τους), οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην αιματηρή συμπλοκή που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2008 στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, κατά την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 32χρονος από την Αλβανία. 
Ο αδικοχαμένος 32χρονος είχε βρει τραγικό τέλος μετά από μαχαιριές που είχε δεχτεί κατά την επίμαχη συμπλοκή που είχε λάβει χώρα, κοντά στο Καστέλι Ηρακλείου, με τη συμμετοχή ουκ ολίγων ατόμων αλβανικής καταγωγής. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, το αιματηρό συμβάν είχε σημειωθεί με αφορμή διαφορές που φαίνεται ότι χώριζαν κάποιους από τους εμπλεκομένους.
Παρά τον άδικο χαμό του 32χρονου άνδρα, οι βασικοί εμπλεκόμενοι στον θανάσιμο τραυματισμό του διέφευγαν τη σύλληψή τους για πολλά χρόνια: Ο λόγος για έναν 35χρονο – σήμερα – άνδρα και τον 49χρονο – σήμερα – θείο του, αμφότεροι αλβανικής υπηκοότητας.
Ο πρώτος, ο οποίος φέρεται ως το άτομο που σε ηλικία μόλις 19 ετών μαχαίρωσε θανάσιμα τον 32χρονο συμπατριώτη του, συνελήφθη 12 χρόνια μετά το φονικό στο εξωτερικό! Εξάλλου, ο 49χρονος – σήμερα – θείος του συνελήφθη 9 χρόνια μετά το έγκλημα, στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Ο 49χρονος άνδρας φέρεται ως συνεργός στην ανθρωποκτονία που είχε τελέσει ο ανιψιός του. 
Μερικές εβδομάδες μετά τη σύλληψη του 49χρονου Αλβανού, το 2017, είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει τότε ένοχο ερήμην τον 35χρονο – σήμερα – φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Αναφορικά με τον 49χρονο θείο του, που κάθισε τότε στο εδώλιο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε αθωώσει κατά πλειοψηφία (5-2). Εντούτοις, το διάστημα που ακολούθησε, ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Στο μεταξύ, αφού αθωώθηκε πρωτόδικα, ο 49χρονος φέρεται να μετοίκησε στην πατρίδα του. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε χθες ο δικηγόρος τού 49χρονου, στο περιθώριο της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο εντολέας του εκτίει ποινή κάθειρξης στην Αλβανία. 
Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό: Δεκαέξι χρόνια μετά το επίμαχο συμβάν και επτά χρόνια μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε χθες ξανά ένοχο τον 35χρονο Αλβανό – ο οποίος συνελήφθη στο εξωτερικό το 2020 κι έκτοτε εκτίει την ποινή του είχε επιβληθεί ερήμην το 2017 – για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο, στον 35χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Τελικά, καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 15 ετών. 
Εξάλλου, ο 49χρονος άνδρας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε χθες από τον πληρεξούσιο συνήγορό του, και ο οποίος είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία πρωτόδικα, χθες κηρύχθηκε ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τέλεσε ο ανιψιός του το 2008. Τελικά, στον 49χρονο επιβλήθηκε – επίσης – ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Η σύλληψη στην Πρέβεζα 

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2017 στη Φιλιππιάδα. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη «(13-07-2017) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας. 
Ειδικότερα, ο 42χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σήμερα το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας και συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα: 
– Ένταλμα σύλληψης κ. ανακριτή Β’ Τμήματος Πρωτοδικείου Ηρακλείου, για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, πράξη που τελέστηκε την 07η-05-2008 στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης, σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας. 
– Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση. 
– Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστελίου Πεδιάδας για παράβαση ΚΟΚ. 
Σημειώνεται ότι ο 42χρονος κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε διαβατήριο αλβανικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής. Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως». 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button