Επικαιρότητα

Στη φυλακή ο θείος, ελεύθερος με όρους ο ανιψιός μετά τις απολογίες τους – Galaksias.com

To δρόμο για τη φυλακή πήρε τελικά ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς (οι οποίοι είναι συγγενείς μεταξύ τους), οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ενός ομοεθνούς τους, σε περιοχή της Μεσαράς

Σήμερα Παρασκευή (19/1), μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο ένας εξ αυτών (ο θείος) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ανιψιός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο νεαρός θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται. Σημειώνεται ότι ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι την ώρα της ληστείας, ο ίδιος φέρεται να βρισκόταν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ της περιοχής. 

Το επίμαχο συμβάν σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα στις Μοίρες και τους Αγίους Δέκα, στη Μεσαρά, πριν από μερικές ημέρες.

Όπως κατήγγειλε στο Α.Τ. Φαιστού, ο παθών, οι δύο ομοεθνείς του τον προσέγγισαν και του επιτέθηκαν μαχαιρώνοντάς τον στο χέρι. Εν συνεχεία, του άρπαξαν το ποσό των 800 ευρώ, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο iphone αξίας περίπου 650 ευρώ. 

Ο φερόμενος ως παθών δεν άργησε να καταγγείλει τους φερόμενους δράστες, οι οποίοι, ωστόσο, όχι μόνο δεν παραδέχτηκαν, τις πράξεις που τους αποδόθηκαν, αλλά μήνυσαν τον καταγγέλλοντα, υποστηρίζοντας ότι εκείνος ήταν που τους επιτέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο παθών ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών πως όσα είχε αρχικά καταγγείλει, δεν ήταν αληθή, λέγοντας  πως ούτε τον λήστεψαν, ούτε τον τραυμάτισαν. 

Οι Αρχές, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πείστηκαν από τα όσα τους είπε σε «δεύτερο χρόνο» ο καταγγέλων, καθώς υπάρχουν ευρήματα, μεταξύ των οποίων και το τραύμα που αποκόμισε στο χέρι του ο φερόμενος ως παθών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο τελευταίος εμφανίστηκε σήμερα Παρασκευή ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών κι επιβεβαίωσε τα όσα είχε υποστηρίξει την πρώτη φορά σε βάρος των κατηγορουμένων. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη μήνυση που έγινε σε βάρος του φερόμενου παθόντα και ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος. Ωστόσο, για την εν λόγω υπόθεση σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, καθώς η αποδιδόμενη πράξη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button