ΑθλητικάΕνημέρωση

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 2-1 τον Γιανίκ Σίνερ(6-4, 3-6, 6-4) στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο, με τον Έλληνα αθλητή να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό του Masters 100 της ATP.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια σπουδαία εμφάνιση κέρδισε το Γιανίκ Σινέρ Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης με 2-1 σετ(6-4, 3-6, 6-4), με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να προκρίνεται στον τελικό του Μοντε Κάρλο και να διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο για το 2024.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και βρήκε μπρέικ πόιντ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Σίνερ, με τον Ιταλό να το σβήνει όμως και να κάνει το 1-0. Ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε εύκολα στη συνέχεια και βρήκε ακολούθως νέο διπλό μπρέικ πόιντ, το οποίο δεν άφησε αυτή τη φορά να πάει χαμένο.

Ο Τσιτσιπάς “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του και αυτό τον μπρέικ ήταν αρκετό για να του χαρίσει το πρώτο σετ. Το Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης έφθασε εύκολα στη συνέχεια στο 6-4 και έκανε το 1-0 στα σετ του αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ήταν η σειρά του Σίνερ να προηγηθεί με μπρέικ. Ο Ιταλός πήρα από την αρχή το προβάδισμα, κάνοντας το 3-0, με τον Τσιτσιπά να έχει όμως μπρέικ πόιντ στο 4-2. Ο Σίνερ το “έσβησε” και η “μάχη” συνεχίστηκε, με τον Στέφανο να βρίσκει ακόμη τέσσερα μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ, αλλά να μην καταφέρνει να φέρει στα… ίσια το σετ. Ο Ιταλός έφθασε έτσι στο 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1 την αναμέτρηση.

Το τρίτο και τελευταίο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Σίνερ κατάφερε να του «σπάσει» το σερβίς και να κάνει το 0-1 στα γκέιμ. Εξέλιξη που δεν πτόησε τον «Στεφ» καθώς σταδιακά και ανεβάζοντας απόδοση κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στον Σίνερ στο όγδοο γκέιμ, με τον ίδιο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ενοχλήσεις του αντιπάλου του.

Κάπως έτσι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει και δεύτερο μπρέικ στον αντίπαλο του κλείνοντας το σετ με 6-4 και παίρνοντας τη νίκη.

Πλέον ο 25χρονος αθλητής περιμένει το νικητή από το ζευγάρι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ για να μάθει ποιον από τους δυο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιανίκ Σίνερ 2-1: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button