ΕνημέρωσηΟικονομία

Στο ναδίρ έπεσε η τιμή του ηλεκτρισμού το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Galaksias Portal News

Τρεις ημέρες ιδιαίτερα χαμηλών τιμών χονδρικής είχαμε το τελευταίο τριήμερο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, το Σάββατο η τιμή έπεσε από τα 70 στα 55 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Έπειτα την Κυριακή υποχώρησε ακόμα περισσότερο στα 45 ευρώ και τη Δευτέρα βρίσκεται στα 61 ευρώ.

Ο λόγος για την πτώση έχει να κάνει περισσότερο με τη μειωμένη ζήτηση για ρεύμα. Από τις 160 περίπου γιγαβατώρες υπό φυσιολογικές συνθήκες, περιορίστηκε στις 130-140.

Αυτό σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, οδήγησε την παραγωγή των ΑΠΕ στο 42-62% του συνόλου και σε μηδενικές τιμές ρεύματος κατά τις μεσημεριανές ώρες. Το φαινόμενο κράτησε δύο ώρες το Σάββατο, οκτώ την Κυριακή και τέσσερις τη Δευτέρα.

Οι μηδενικές ώρες ήταν που έριξαν και τη μέση τιμή της ημέρας.

Θα υπέθετε κανείς ότι πολύ χαμηλότερες τιμές χονδρικής για δύο τριήμερα το μήνα δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε μια γενικευμένη πτώση για τον τελικό καταναλωτή.

Κι όμως, έχουν σημασία καθώς πολλά από τα τιμολόγια, ανάμεσά τους και τα πράσινα, διαμορφώνονται εν μέρει από τη μέση τιμή του αμέσως προηγούμενου μήνα. Ως εκ τούτου, η χαμηλή χονδρική των τελευταίων ημερών θα διαμορφώσει σε ένα βαθμό τα τιμολόγια του Απριλίου που πρόκειται να ανακοινωθούν την Πρωταπριλιά.

To άρθρο Στο ναδίρ έπεσε η τιμή του ηλεκτρισμού το τριήμερο της 25ης Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button